PALMA

Un ‘chill out’ a un BIC sense cap permís

El tinent de batle Antoni Noguera va considerar ahir “inacceptable” l’actuació dels responsables de l’establiment perquè “han fet obres en un BIC, sense llicència d’obres"

L’Ajuntament de Palma confirmà ahir la denúncia feta un dia abans per l’entitat ARCA: un establiment sota el nom de Lolita Beach ha obert com a chill out de luxe a la fortalesa de Sant Carles, al dic de l’Oest, sense disposar de cap permís. No té llicència d’activitats ni en cap moment ha sol·licitat llicència d’obres per a la instal·lació construïda, que entre d’altres elements inclou una piscina. Com denuncià ARCA divendres, l’anomenada Fortalesa Avançada del baluard de Sant Carles és un Bé d’Interès Cultural (BIC) i un patrimoni públic que és “desvirtuat, envaït i agredit”.

L’Ajuntament va reaccionar després de la denúncia pública de l’entitat conservacionista. Segons informaren des de l’àrea d’Urbanisme, la patrulla verda de la Policia Local va inspeccionar l’establiment i va comprovar la seva activitat sense disposar de cap llicència. Tot i així el local no ha estat clausurat de manera immediata i serà dilluns quan les àrees de Seguretat Ciutadana i Urbanisme valoraran l’obertura d’un expedient sancionador, segons explicaren. En tot cas, ARCA ja denuncià les obres a la fortalesa de Sant Carles a principis del mes de juny, i advertí que les administracions no hi actuaven malgrat els seus advertiments.

Després d’això el tinent de batle Antoni Noguera va considerar ahir “inacceptable” l’actuació dels responsables de l’establiment perquè “han fet obres en un BIC, sense llicència d’obres, sense que la comissió de Patrimoni hagi emès cap informe, i ara han inaugurat el local al públic”. El responsable municipal va avançar que “actuarem en conseqüència i vetllarem sempre perquè es compleixin les normatives i ordenances municipals, i el nostre patrimoni sigui protegit d’agressions com aquesta”.

La situació va servir perquè Noguera es comprometés també a establir un protocol d’actuació entre les diferents àrees municipals per augmentar el control sobre casos com aquest.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF