La cavalcada més artística, en construcció

13 carrosses, 11 de les quals de nova creació, desfilaran divendres davant milers de ciutadans. Enguany, amb més música en directe que mai.

La cavalcada d’aquest divendres serà una de les més artístiques que s'hagin vist. 11 carrosses de les 13 que encara es construeixen són de nova creació. Enguany hi haurà més música en directe (fins a set grups), hi haurà 16 comparses i serà de temàtica floral. Amb aquestes premisses, l'equip de Trui encara treballa a contratemps en una carpa del polígon de Son Fusteret per oferir un dels espectacles més il·lusionants de l'any.

El 5 de gener, a les 18 h, els Reis arribaran al moll Vell de Palma i començaran una desfilada el missatge de la qual és la il·lusió. “Tenim la mateixa pel·lícula i els mateixos protagonistes però el guió és una mica diferent”, assegura el responsable de Trui, Toni Socias.

A la desfilada enguany hi haurà motius florals. Es veuran carrosses en què les papallones tocaran l’arpa, les fades podran cantar a cappella i en què res no estarà “ni fet, ni enregistrat”. L’art sobre rodes perquè la vigília dels Reis no il·lusioni tan sols els petits. “Serà una manifestació artística perquè darrere cada carrossa hi ha molta gent fent feina: tallers de pintura, escultura, i disseny”, afegeix Socias, qui presumeix de tenir una de les tres millors desfilades de l’Estat “sense, probablement, el mateix pressupost”.

La festa amb què l’Ajuntament de Palma clausura el Nadal costarà 250.000 euros. És el primer any d’una concessió que s’acaba de renovar per tres anys més amb l’empresa Trui.

Durant la cavalcada es repartiran més de cinc tones de caramels, cent quilos dels quals seran sense sucre. I per als qui tinguin por de les aglomeracions, “serà una cavalcada segura. Tenim un nivell quatre de seguretat, aplicam mesures més restrictives. La gent ho notarà. Poden anar-hi tranquils”, assegura la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade.

Recorregut

El recorregut de la Cavalcada dels Reis a palma serà el mateix que l’any anterior: començarà a l’avinguda Antoni Maura i passarà per la plaça de la Reina, el passeig del Born, la plaça Joan Carles I, el carrer Unió, la Rambla, el carrer del Bisbe Campins, el carrer Rubén Darío, el passeig Mallorca, l'avinguda Jaume III i, finalment, Ses Majestats saludaran des de la balconada del Casal Solleric, com varen fer l’any 2017, aproximadament a les 20.30 h.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF