NORMALITAT LINGÜÍSTICA
Balears 13/10/2016

Català per a la integració de nouvinguts

L'IEB i la Direcció General de Planificació i Serveis Socials n'organitzen cursos gratuïts a partir del 17 d'octubre

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.  / FRANCESC MELCION

PalmaL'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i la Direcció General de Planificació i Serveis Socials organitzen un curs de català inicial per a persones nouvingudes, a partir del 17 d'octubre.

El curs, dirigit a persones sense coneixements de llengua catalana o amb coneixements escassos, tindrà una durada de 50 hores i es durà a terme en el Casal d'Immigrants i ONGD, al carrer Eusebi Estada de Palma.

L'IEB hi aporta el personal docent i es fa càrrec de la programació i dels continguts del curs, mentre que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació cedeix l'espai i gestiona la inscripció dels alumnes.

Està previst que el gener vinent se'n convoquin uns altres amb les mateixes característiques. Per dur-ho a terme, és necessari un mínim d'inscripció de 15 alumnes i un màxim de 25.

La Direcció General de Planificació lliurarà als participants un informe favorable que servirà per acreditar el seu esforç d'integració.

La participació i acreditació d'assistència a cursos formatius és un dels requisits per obtenir l'Informe d'Esforç d'Integració, un document que emet la comunitat autònoma a sol·licitud dels estrangers que desitgin renovar autoritzacions de residències temporals o de feina.

stats