Balears 24/10/2017

Carla Antonelli: "Aquesta societat és de tots i totes; les diferències ens han d’enriquir, mai distanciar"

Reconeguda activista pel drets del col·lectiu LGTBI, ha visitat Palma amb motiu de la projecció del documental biogràfic ‘El viaje de Carla’, que narra la seva lluita per viure d’acord amb la seva identitat de gènere

Anna Vidal
2 min
El documental 'El viaje de Carla' s'ha projectat al Cine Ciutat de Palma / PSIB

PalmaL’actriu i activista pels drets del col·lectiu LGTBI i actual diputada socialista a l’Assemblea de Madrid, Carla Antonelli, ha presentat aquest dimarts a Palma el seu documental biogràfic titulat ‘El viaje de Carla’, que narra la lluita per viure d’acord amb la seva identitat de gènere i el profund compromís amb els valors de la igualtat legal i social i la seva capacitat de superació. Antonelli ha definit el documental com "un horitzó de llum i d’esperança que les coses es poden aconseguir" i ha assegurat que el film "val més per allò que no es diu i pel que s’intueix que no per allò que pròpiament s’expressa".

"Sempre hem de plantar cara i mirar endavant perquè aquesta societat és de tots i de totes, i tots i totes hem de conviure; les diferències ens han d’enriquir, mai distanciar", ha assegurat Antonelli, qui ha lamentat que "a vegades el simple fet de ser una persona transsexual t’obliga a haver de demostrar el doble que les altres persones perquè t’observen des del prejudici, com si no tinguessis capacitats o possibilitat de desenvolupar-te en tots els àmbits laborals".

‘El viaje de Carla’, dirigit per Fernando Olmeda, és una exploració del viatge interior que va suposar per Antonelli tornar al seu poble natal, Güímar (Tenerife), 32 anys després d’anar-se’n fugint dels prejudicis. Hi participen amics de la infància, companyes del món de l’espectacle, de la televisió, de la política i del col·lectiu LGTBI, a més de veïns de Güímar, en una narració en dues etapes: una primera el 2009, quan va rebre la distinció més important del municipi, i una altra el 2013, quan participà com a pregonera de la festa major del seu poble. "Per mi és un orgull haver pogut tornar al meu poble; crec que era una quimera, una cosa que ni m’atrevia a somiar", ha confessat.

‘El viaje de Carla’ és també una història de supervivència, ja que "desgraciadament són moltíssimes les persones que han quedat pel camí, han mort, han sucumbit producte de les drogues, de la marginalitat, del rebuig, del desarrelament familiar, del suïcidi". "M’alegr de no haver sucumbit a tot això, al final la vida és una cosa meravellosa", ha sentenciat.

La projecció de la pel·lícula al Cine Ciutat de Palma ha estat organitzada per les Joventuts Socialistes de les Balears amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la despatologització de la transsexualitat. Al llarg del dia, Antonelli també s’ha reunit amb la secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica, Sílvia Cano; la consellera de Presidència, Pilar Costa; el secretari general de JSIB, Marc López, a més de representants de col·lectius i entitats LGTBI de les Illes Balears i amb membre sdel Grup LGTBI del PSIB-PSOE.

stats