Balears 20/09/2016

Bicipalma ja disposa de 5 estacions noves

Cort amplia la xarxa de carril bici i posa a disposició més vehicles i ancoratges

Ara Balears
1 min
El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, i la directora general de l'àrea, Josa Arola, han presentat les cinc noves estacions

PalmaBicipalma disposa des d'aquest dimarts de ci estacions noves a cinc barris de la ciutat. En total, ja són 37 i sumen 660 ancoratges. En concret, se situen a Manuel Azaña, plaça de Toros, Son Cotoner-el Fortí, el Molinar i Cas Capiscol.

Per poder donar servei, s'han adquirit 193 bicicletes noves, que se sumen a les 252 que ja hi ha, segons recull Efe. A finals d'any hi haurà 445 bicis noves, que s'incorporaran de manera progressiva. L'Ajuntament ha recordat aquest anunci durant la Setmana europea de la mobilitat. El regidor de l'àrea, Joan Ferrer, ha assegurat que impulsar Bicipalma suposa "un compromís de l'actual equip de govern, perquè "ajuda a introduir més ciclistes urbans a Palma i complementar la intermodalitat dels mitjans de transport públics".

Bicipalma es renova i amplia la flotaEn relació a l'ampliació de les noves estacions, Ferrer ha detallat que "s'ha de créixer radialment, mantenint una homogeneïtat de tal manera que les estacions no estiguin massa desconnectades unes de les altres". El projecte ha costat 195.245 euros.

Aquest dilluns, també, va començar a estar operatiu el carril bici de Son Gotleu. El nou recorregut connecta el barri de Son Gotleu, la zona escolar del Rafal-Sant Josep Obrer i el poliesportiu Germans Escales, amb la xarxa de carrils bici. S'hi afegeixen gairebé 2 quilòmetres, així que augmentanta fins a 81.

Fa un mes Cort ja va posar en marxa un telèfon gratuït (900 705 900) per denunciar incidències. Estarà disponible de dilluns a divendres de 06.00 h a 00.00 h, i els caps de setmana, de 07.00 h a 00.00 h.

stats