Balears 22/11/2017

Benestar social i transformació de la ciutat, els eixos dels pressupostos de Cort per al 2018

L'Ajuntament disposarà de gairebé 418 milions d'euros i representa un creixement de l'1,5%

Martí Gelabert
2 min
L'Ajuntament ha presentat el pressupost per a 2018

Palma"Són uns dels pressupostos més importants de la història des del punt de vista social". L'Ajuntament de Palma invertirà 60 milions d'euros en el "factor humà". El batle de Palma, Toni Noguera, ha presentat els pressupostos de Cort per al 2018. A banda del benestar social, l'altra aposta important de l'equip de govern és la transformació urbanística de Palma.

Noguera ha criticat, això sí, que aquestes partides estiguin afectades per la llei Montoro, ja que han "limitat molt" les polítiques municipals de l'Ajuntament. Segons Noguera, són els comptes "més socials" dels darrers set anys i després de les "retallades brutals del PP". En total, hi haurà 418 milions d'euros propis, als quals s'hauran de sumar els doblers de capitalitat, l'ecotaxa i les inversions de les empreses municipals.

El batle ha destacat els 59,6 milions destinats a polítiques socials. Educació, benestar, ocupació, habitatge i igualtat veuen incrementades les seves partides. Recuperar la gestió de centres de dia o destinar un milió d'euros al servei d'atenció a domicili, principals aportacions. Noguera ha destacat, així mateix, altres partides a part o que es consolidaran enguany, com la renovació de la flota de l'EMT, la passa a l'administració electrònica i la recuperació de drets laborals. També 2,5 milions d'euros per pagar la carrera professional, que sí que s'inclouen en els pressupostos del 2018.

Transformació urbana

Una de les altres línies que impulsarà l'Ajuntament és la transformació de la ciutat. Noguera ha recordat els "grans projectes de rehabilitació" preparats. "El canvi de Palma està en marxa quant al factor humà i la transformació urbana de la ciutat, per fer-la més moderna i més europea", ha subratllat.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha destacat que hi ha un creixement del 10% des dels anys de crisi i que es poden destinar més doblers a persones i no tant a bancs. En el temps que l'equip de govern suma de mandat, s'han incrementat uns 40 milions. També han crescut un 11,2% les inversions.

Pressupost de cort per Àrees

El pressupost per a Emaya serà de 83,9 milions d'euros. El de l'EMT arriba als 29,5 milions. Més lluny es troben l'EFM (9,4 milions) i SMAP (6,8 milions).

Per àrees, la de Seguretat Ciutadana és la que rebrà més doblers, amb 75,3 milions, seguida d'Hisenda, amb 74,6. La segueix Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, que tindrà 42 milions. Infraestructures n'obtindrà 41,9.

stats