Balears 19/11/2013

Bauzá admet ara que fou un "error" l'absència de l'Executiu a l'ingrés de Carme Riera a la RAE

Passats tretze dies, assumeix que "el Govern hi hauria d'haver estat". Sí que hi va anar el conseller de Cultura de Catalunya, Ferran Mascarell

Q. Torres/E. Borràs
1 min

PalmaEl president, José Ramón Bauzá, ha reconegut aquest dimarts al Parlament l'"error" del seu Govern en no assistir a l'acte d'ingrés de l'escriptora Carme Riera a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), que va ser el 7 de novembre, fa tretze dies. "El Govern hi hauria d’haver estat. No ens costa de reconèixer-ho. És una errada i esperam que no es repeteixi en el futur", ha assegurat Bauzá, qui s’ha excusat dient que rep centenars d’invitacions i li és impossible anar a totes. “S’ha de triar i podem cometre errors”, hi ha insistit el president, qui també ha dit que li era impossible assistir a l’acte i que ja ho comunicà a l’escriptora.

A l'esdeveniment sí que hi era el conseller de Cultura de Catalunya, Ferran Mascarell. El dia abans de l'acte d'ingrés, en una entrevista en aquest diari, Riera havia afirmat que "és una animalada haver aplicat el TIL per decret" i ho va qualificar de "disbarat espantós".

Bauzá responia així a una pregunta del portaveu de MÉS, Biel Barceló, qui li ha retret que dia 4 de novembre assistís a un acte del diari 'La Razón' en lloc d’anar a la World Travel Market; que dia 5 se n'anàs a Londres per reunir-se amb el president de la Federació de Turisme, Aurelio Vázquez, i que dia 6 hagués tornat a Balears en comptes d’acompanyar l’escriptora Carme Riera en la seva entrada a la RAE. També li ha retret que no visiti els pobles i que viatgi molt a fora per “fugir dels problemes”.

stats