Balears 21/01/2015

Bárcenas, a punt de sortir de la presó, insisteix que existia una caixa B al PP

La família de l'extresorer del PP estaria a punt de reunir els 200.000 euros de fiança imposats per l'Audiència Nacional

Ara Balears /efe
1 min
L’extresorer del PP Luis Bárcenas va entrar a la presó ara fa un any. No va trigar a llançar ombres de sospita sobre les cúpules del partit en les últimes dècades, però el jutge troba dificultats per acotar-les.

PalmaDesprés de 19 mesos a la presó, l'extresorer del PP Luis Bárcenas compta les hores per sortir-ne, després d'haver pagat els 200.000 euros de fiança que li ha imposat l'Audiència Nacional. El seu advocat, Javier Gómez de Liaño, que va renunciar a ser la defensa de Bárcenas aquesta setmana, avui ha declarat als periodistes congregats a les portes de la presó que està a punt de reunir la fiança gràcies a l'ajut dels seus familiars. Ell no pot pagar-la, ja que té tots els comptes i béns immobles bloquejats d'ençà de la seva imputació en el cas Gürtel.

Aquest dimecres, conscient que quedaria poca estona més entre reixes, ha tornat a insistir que ell va dur la comptabilitat B del partit amb donatius d'empresaris davant la Comissió d'investigació del Parlament balear sobre Son Espases. Aquest dimecres, l'imputat ha explicat, tal com ja va fer davant el jutge Pablo Ruz, que tant ell com l'extresorer Álvaro Lapuerta es varen fer càrrec de comptes ocults al PP, si bé ha desvinculat les donacions que feien empresaris, i que ell anotava en aquesta caixa B, amb adjudicacions a les seves companyies.

stats