Societat 21/05/2024

Hablamos Español denuncia que els pares no poden triar llengua al procés d'admissió escolar

La Conselleria d'Educació recorda que els pares podran escollir en el moment de fer la matrícula, és a dir, entre el 24 i el 28 de juny

ARA Balears
1 min
Infants al pati d'una escola.

PalmaL'Associació Hablamos Español ha denunciat que les Balears han obert aquest dilluns el procés d'admissió per al pròxim curs escolar i que no hi ha habilitada una casella perquè les famílies indiquin la llengua en què volen escolaritzar els fills al primer ensenyament. Així ho ha criticat l'organització aquest dilluns en un missatge en xarxes socials, pel que fa al procés d'admissió per als alumnes de segon cicle d'educació Infantil, Primària i ESO per al curs 2024-25, en centres públics i concertats.

Per part seva, la Conselleria d'Educació i Universitats ha assenyalat que aquesta elecció s'haurà de realitzar en el procés de matrícula i no ara. Aquest fet té sentit des del moment en què ara els pares estableixen una preferència de centres, però encara no saben a quina escola aniran, una informació que no es coneixerà fins al 21 de juny amb la publicació de les llistes definitives.

De manera presencial o telemàtica

El procés d'admissió començat aquest dilluns es pot fer de manera telemàtica a la pàgina web del Govern fins al pròxim 28 de maig, i també com s'ha fet tradicionalment, presencialment. Les famílies dels infants de 3 a 6 anys que han de començar el segon cicle d'educació Infantil (tres, quatre i cinc anys) poden realitzar el tràmit d'admissió de manera telemàtica a través de la web del Govern, en l'apartat d'Ajudes i Tràmits. Els alumnes de la resta de cicles educatius, a excepció de Batxillerat, poden demanar un canvi de centre, si ho desitgen i sempre que hi hagi places disponibles, també de manera telemàtica fins al 28 de maig.

stats