Balears 30/06/2016

El Banc de Sang calcula que seran necessàries 3.000 transfusions durant l'estiu

La Fundació ha presentat la campanya estival en la qual demana que 'No ho deixis per a demà. Dóna sang'

Ara Balears
1 min
La imatge de la campanya que es podrà veure en diferents suports.

PalmaLa Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears (FBSTIB) ha llançat una campanya per augmentar les donacions aquest estiu, un període en el qual calcula que hi haurà 3.000 persones que necessitaran transfusions a les Illes, amb motiu d'operacions, diferents tractaments, urgències i accidents.

Amb el lema 'No ho deixis per a demà. Dóna sang', la campanya va dirigida sobretot a captar l'atenció d'aquelles persones que no donen sang i dels que n'han donat alguna vegada, i cerca conscienciar de la necessitat constant de donacions pel fet que la sang no es pot fabricar, ha informat la fundació en un comunicat.

Es difondrà all metro i els trens, a autobusos, pàgines web, xarxes socials i mitjançant correus electrònics, perquè no s'oblidi la donació de sang a l'estiu.

Engany Balears arrenca l'estiu amb les reserves molt baixes i amb elles haurà d'afrontar l'habitual descens de les donacions d'aquesta època i l'augment de les necessitats, que a més enguany s'espera que siguin superiors a les d'anys anteriors.

Durant l'estiu la població augmenta i hi ha més riscos d'accidents. A més, a pesar que l'activitat quirúrgica sol descendir en aquesta època de l'any, continua havent-hi pacients que necessiten transfusions periòdiques per combatre les seves malalties, moltes d'elles cròniques.

Es calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis aquest estiu.

stats