Balears 10/03/2016

Balears és on més vidre es va reciclar el 2015

Segons les dades que ha fet públiques Ecovidrio, a les Illes es recicla una mitjana de 33 quilos per habitant

Ara Balears
2 min
El reciclatge de vidre (a la foto), paper i envasos està consolidat, però encara cal fer molta pedagogia amb els altres, com l’orgànic.

PalmaBalears va ser la comunitat autònoma més activa en el reciclatge de vidre l'any passat, amb una mitjana de 33 quilos per habitant, segons les dades facilitades aquest dijous per Ecovidrio.

A Espanya es van reciclar 7 de cada 10 envasos consumits durant el 2015, un total de 724.000 tones de vidre.

Aquesta entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, ha presentat aquest matí l'informe de 2015, segons el qual el volum recollit va aconseguir un percentatge del 67,4%: un increment del 4,4% respecte de l'any anterior.

El document també assenyala que cada ciutadà va reciclar 15,5 quilos de vidre anuals, la qual cosa suposa 59 envasos per habitant, i que el pes mitjà d'aquests recipients es va reduir en més d'un 12%.

Aquesta labor va ser possible gràcies als 200.000 contenidors verds distribuïts en tot el país, un per a cada 230 persones; una tasca per a la qual es van instal·lar 7.700 nous dipòsits durant 2015.

Més de 8.000 persones dedicades a la gestió del reciclatge (tractament o transport) van contribuir a la recollida, amb la col·laboració específica de més de 8.000 ajuntaments i del sector d'hostaleria, a més dels "petits gestos ciutadans" segons el director general d'Ecovidrio, José Manuel Núñez-Lagos, qui s'ha mostrat satisfet perquè a Espanya es recicli "cada any més vidre".

Les capitals de província amb els ciutadans més actius pel que fa al reciclatge són Pamplona (27,7 kg per habitant), Barcelona (20,8 kg) i Vitòria (20,1 kg).

Quant a les comunitats autònomes, les més actives van ser Balears (33 kg per habitant), Navarra (24,8 kg) i País Basc (26,2 kg), on hi ha un "elevat nivell de sensibilització i compromís ciutadà" a més d'una "cultura més veterana del reciclatge", ha precisat Núñez-Lagos.

Fins i tot a les regions on menys es recicla, Andalusia (11,3 kg) i Extremadura (7,2 kg) s'està produint "un canvi de tendència", segons el director general d'Ecovidrio, ja que en ambdues el percentatge de col·laboració ha crescut entre un 12 i un 13 %.

Entre els sectors més importants a l'hora de gestionar aquesta recuperació del vidre, l'hosteleria suposa el 50%, per la qual cosa la seva col·laboració resulta "fonamental" per construir un entorn "més sostenible".

stats