Balears 02/09/2015

Armengol s'ofereix com a "pont" entre Catalunya i l'Estat

La presidenta del Govern creu que " per la seva història, la cultura i la llengua", Balears "podria assumir un paper mediador"

Ara Balears / Efe
1 min
Armengol reunida amb Rajoy. / @marianorajoy

PalmaLa presidenta de Balears, Francina Armengol, s'ha ofert avui al cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, a ser pont de diàleg amb la Generalitat de Catalunya per tractar de cercar solucions a la crisi provocada pel procés sobiranista.

Armengol li ha traslladat aquesta oferta en la reunió mantinguda amb Rajoy en el palau de la Moncloa, la primera des de la seva elecció com a presidenta balear el mes de juliol passat. En una roda de premsa posterior a Moncloa, Armengol ha afirmat que Balears, per la seva proximitat amb Catalunya, per la seva història, la cultura i la llengua, podria assumir un paper mediador per trobar "un espai comú de diàleg i entesa" amb la finalitat de tractar que Catalunya "es trobi còmoda a Espanya".

"Rajoy ha agraït el meu oferiment. Som petits, però tenim llaços comuns que val la pena aprofitar", ha destacat Armengol. La presidenta balear ha fet veure a Rajoy que en relació amb Catalunya no són necessàries mesures com la reforma del Tribunal Constitucional plantejada pel PP, "ni més enfrontaments, ni més crispació", sinó cercar "ponts de diàleg".

stats