Balears 29/04/2017

Armengol: “La nàutica genera 3.000 llocs de feina de qualitat”

Ara Balears
2 min
Armengol: “La nàutica genera 3.000 llocs de feina de qualitat”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va reivindicar ahir, durant la inauguració de la 34a edició del Saló Nàutic, el “bon moment” que viu aquesta indústria, que “genera 3.000 llocs de feina de qualitat a les Balears”, perquè moltes de les seves activitats requereixen un ritme de feina durant tot l’any, però especialment els mesos d’hivern.

La d’enguany és l’edició de la fira més gran que s’ha fet fins ara, cosa que converteix el Saló Nàutic de Palma en l’exposició de velers de gran eslora més grossa del món. Disposa d’un 10% més d’expositors que l’any passat i el nombre d’embarcacions que formen l’exposició flotant han crescut fins a les 220, un 20% més que el 2016.

En total, l’edició d’enguany del saló, que mostra les darreres novetats en embarcacions de vela i de motor, equipament, manteniment i esports nàutics, ocupa una superfície de 72.210 metres quadrats, 22.290 dels quals són terrestres i 49.920, d’exposició a l’aigua.

La presidenta va inaugurar el Saló Nàutic acompanyada del conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; de la gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial, Nuria Hinojosa, i d’altres autoritats.

Segons Armengol, “el sector nàutic és estratègic per a aquest Govern”, motiu pel qual ocupa un espai important “pel que fa al futur Pla d’indústria de les Illes” i també en els “plans de formació i formació dual en nàutica, que estam impulsant, i la futura escola de formació especialitzada en nàutica que farem amb recursos procedents de l’impost del turisme sostenible”.

Com a novetat, el saló d’enguany dedica un espai a la marina tradicional amb una exposició i una àrea d’explicació d’una flota d’embarcacions menors com gussis, pasteres, bots o llaüts. Hi haurà dos mestres d’aixa que, durant la fira, folraran un llaüt. També incorpora un fòrum d’inversió que va tenir lloc ahir i on nou start-ups o empreses en fase de creixement del sector nàutic prèviament seleccionades varen presentar els seus projectes a més de 60 inversors inscrits prèviament. L’objectiu de la trobada és donar visibilitat als projectes empresarials i dinamitzar les inversions en l’àmbit de la nàutica.

stats