Balears 27/05/2015

Armengol i Barceló diuen que els mestres "podran guardar les camisetes verdes a l'armari"

La candidata del PSIB i el candidat de MÉS han intervingut en 'El Matí de Catalunya Ràdio' de Mònica Terribas

Ara Balears
2 min
COINCIDÈNCIES 
 Els programes d’Armengol i Barceló coincideixen a fixar els eixos en educació.

PalmaLa candidata del PSIB, Francina Armengol, i el candidat de MÉS, Biel Barceló, ambdós aspirants a la presidència del Govern que s'haurà de resoldre en l'acord de govern que ja estan negociant juntament amb Podem, han intervingut avui en el programa radiofònic 'El Matí de Catalunya Ràdio', de Mònica Terribas. Tots dos, en ser demanats pel conflicte educatiu que ha deixat obert l'ara president en funcions, José Ramón Bauzá, han coincidit que, amb la formació del nou govern, els mestres "podran guardar les camisetes verdes a l'armari".

Sobre la negociació de l'acord de Govern, Armengol ha dit tenir-hi confiança i s'ha mostrat convençuda que seran "prou responsables, fins i tot Podem, per estar a l'altura del que ens demana la gent". Per la seva banda, Barceló ha explicat que "aquest cop el pacte d'esquerres a les Illes ha de ser diferent d'experiències anteriors, sense regnes de taifes".

"Estam en aquesta fase d'intentar fer un gran acord d'esquerres", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio la cap de llista del PSIB, Francina Armengol, qui ha afegit que els partits d'esquerres han de ser ara "responsables per estar a l'altura de les circumstàncies".

El líder de la formació econacionalista MÉS, Biel Barceló, ha explicat que després del 24-M s'ha fet evident que els ciutadans estan "farts d'una política mancada de consens i diàleg" i que per això ara cal aconseguir un pacte en el qual és imprescindible que hi sigui Podem. Tant Barceló com Armengol han assegurat que han vist el candidat d'aquesta formació, Alberto Jarabo, conscient que es tracta d'una "responsabilitat històrica" i disposat a parlar per forjar una aliança. Barceló ha puntualitzat que, per ara, no s'han plantejat una alternança a la presidència del Parlament balear.

stats