EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears 20/04/2014

Aprovat general: protesta, solució o problema?

Les assemblees dels centres debaten la proposta, que es votarà a final de mes

Mercè Pinya
1 min

PalmaAprovat general, sí o no? La proposta, sorgida en una assemblea general de l’Assemblea de Docents, s’ha debatut les darreres setmanes als centres educatius de les Illes. L’Assemblea de Docents no ha plantejat, de moment, quin és el seu parer sobre la iniciativa, que haurà de ser votada en l’assemblea general que es durà a terme a final d’abril, després de les vacances de Setmana Santa.

L’aprovat general es planteja com una mesura de pressió política en el marc del conflicte educatiu que encara continua viu a les portes del darrer trimestre d’un curs que ha batut tots els rècords de tensió arran de la imposició del TIL.

En qualsevol cas, la iniciativa que s’ha sondejat als centres consistiria a aprovar els alumnes que han suspès, mentre que es mantindrien les qualificacions a aquells estudiants que han superat la matèria. S’aplicaria a tots els cursos i, en els casos en què hi hagués desacord amb les famílies dels alumnes, es tractaria cas per cas.

L’Assemblea de Docents no és la primera vegada que debat aquesta proposta. A finals del curs passat, amb el decret TIL acabat d’aprovar, ja es plantejà com una eina de protesta, tot i que no arribà a prosperar.

La consellera d’Educació, Joana Maria Camps, reticent fins ara a qualsevol iniciativa de l’Assemblea de Docents, ja ha advertit que, si tira endavant, l’aprovat general suposaria l’abandó de la funció docent i, per tant, seria sancionable.

stats