Els batles eivissencs del PP carreguen contra el repartiment de l’ecotaxa

Sant Joan lamenta que s’hagi “passat olímpicament” de la seva proposta i Santa Eulària que els projectes “hagin de ser apadrinats” per altres administracions

Els batles del Partit Popular a l’illa d’Eivissa, als municipis de Sant Joan de Labritja i de Santa Eulària del Riu, han carregat aquests dies contra el repartiment de l’ecotaxa que ha deixat als dos municipis poc més de 548.000 euros gràcies a l’aprovació de la construcció d’un dipòsit regulador d’aigua per al nucli urbà de Jesús. “El fet que ens hagin aprovat un projecte no ens fa estar contents perquè tots són necessaris”, ha explicat un portaveu de l’Ajuntament, que ha recordat que no s’ha aprovat l’execució de l’artèria nord d’aigua dessalinitzada per un valor una mica superior als dos milions d’euros.

Ara bé, el batle més crític ha estat el de Sant Joan, Antoni Marí ‘Carraca’, qui ha definit el repartiment com una mostra que “ han passat olímpicament” del municipi i, “fins i tot”, de les bases d’adjudicació. “Ens van dir que prioritzarien la gestió integral de l’aigua, havíem parlat i entenien que el que demanam és acceptable, i no s’ha tingut present”, lamenta Marí.

L’alcalde es refereix a la necessitat que té Sant Joan que el Govern assumeixi la gestió de la depuradora del nucli turístic de Portinatx. “No és lògic que un ajuntament de 5.000 habitants sigui el titular de dues depuradores”, afirma Carraca, qui diu que “ es passa olímpicament de l’Ajuntament”. Els serveis tècnics del Consistori estudien què es pot fer i el batle diu que el PSIB-PSOE ha tingut la oportunitat de solucionar els problemes d’aquesta instal·lació. L’Ajuntament ha fet un projecte que val 80.000 euros i de moment només han rebut “paraules”.

Amb tot, no només s’ha criticat el repartiment. Santa Eulària ha lamentat el fet de no poder presentar projectes directament i haver de ser “ apadrinats” per la FELIB o el Consell. Diuen que “és injust” i recorden que “Palma ho pot fer”, encara que Ciutat ja té “avantatges per la seva de llei de capitalitat”. A més, diuen que el fet de “dependre” d’una altra administració suposa estar sotmès “a la seva voluntat política”.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF