Vila podrà utilitzar els HPO de Dalt Vila com a pisos d’emergència social a partir de divendres

Els tres pisos fa més de tres anys que són buits i van ser ocupats el mes d’abril d’enguany

Els tres pisos de protecció oficial que Vila té des de fa 13 mesos a Dalt Vila i que són buits des de 2014 ho deixaran d’estar aquest divendres. Des d’aquell moment, l’empresa que gestiona el servei d’acollida municipal els podrà incorporar a la xarxa de recursos dedicada a les persones amb problemàtiques associades a l’habitatge.

Així ho ha anunciat avui el tinent de batle de Vila, Joan Ribas, qui ha indicat que aquest anunci significa “continuar fent passes” en l’ajuda dels col·lectius més desfavorits. Ribas també ha explicat que des de la seva Regidoria, la de Benestar Social, es treballa per tenir recursos diferenciats per donar millor servei a les persones en risc d’exclusió social. “D’aquesta manera, es garanteix un ventall més ampli a les necessitats de l’usuari”, ha explicat.

Els tres pisos, propietat de l’Ajuntament, estan situats a Dalt Vila i han estat rehabilitats els darrers mesos gràcies a un conveni signat el 18 de setembre amb l’Obra Social la Caixa. La finalitat del conveni era precisament la rehabilitació i l’equipament dels habitatges per valor de 10.000€.

La rehabilitació dels pisos ha estat contractada per part de l’Ajuntament amb APFEM Aktúa, centre ocupacional d’APFEM Eivissa (Associació de Persones i Familiars amb Malalties Mentals). D’aquesta manera, des de l’Ajuntament també s’impulsa el treball d’associacions que duen a terme una tasca social, com la inserció laboral que es treballa des d'APFEM. En total hi han participat 5 persones del servei d’integració laboral.

Ocupats durant uns mesos

Aquests pisos han estat ocupats durant quatre mesos, des d’abril fins a juliol d’enguany. El fet que estiguessin buits des de feia anys els va convertir en un atractiu per a alguns particulars que els van voler fer servir per passar-hi la temporada i esquivar així els alts preus del lloguer d’Eivissa. Ribas va explicar que tot just saber-ho va posar una denúncia davant la Policia Nacional. En declaracions a l'ARA Balears el tinent de batle va explicar que aquella era “una situació molt difícil d’entendre a la ciutadania, però a nosaltres també ens feia molt mal no poder-los fer servir per una qüestió jurídica”.

durant quatre mesos

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF