La processó dels Tres Tocs a Ciutadella centra el dia de Sant Antoni a Menorca

L'acte ha transcorregut amb solemnitat i ha estat seguit per milers de menorquins que s'han llançat al carrer per acompanyar la comitiva de Sant Antoni durant el seu recorregut 

Els menorquins celebren el dia de Sant Antoni amb alegria i en un ambient familiar. Des d'ahir horabaixa s'ha intensificat els diferents actes duts a terme en els vuit municipis illencs. Les tradicionals torrades de sobrassada i botifarró varen iniciar unes hores de festa amenitzades amb les actuacions musicals d'Es Rebost a Maó, Cris Juanico a Sant Lluís o la tercera trobada de batucades a Ferreries. Mentrestant, a l'Ajuntament de Ciutadella, Antoni Bonet feia la conferència institucional. 

Però avui el focus d'atenció de la Diada de Menorca s'ha traslladat a Ciutadella. A les 11 h ha començat la missa de Sant Antoni a la Catedral. Un cop finalitzada, s'ha donat el tret de sortida a la processó dels Tres Tocs. El regidor més jove de la corporació, Joan Carrasco (PP) ha estat l'encarregat de fer els tres tocs en una rajola situada a la plaça de les Palmeres. És aquest punt on estava la porta d'entrada a la ciutat. Els tres tocs s'han escenificat quant faltaven 18 minuts per les 13 h. La processó ha continuat e recorregut fins que ha arribat de nou a la Catedral.

Ciutadellencs i visitants han aprofitat la jornada per sortir al carrer i gaudir del bon clima que ha acompanyat el dia. Mentre els dinars familiars proliferen a Menorca, molts dels assistents a la processó dels Tres Tocs han comprat productes autòctons al mercat de Sant Antoni. Els dàtils, els garballons i les taronges són, any rere any, els aliments més demandats. Cal recordar que aquest capvespre, a les 19 h, tindrà lloc a la seu del Consell Insular a Maó la conferència a càrrec de Jeroni Galmés, 'La perspectiva científica de la reserva de la biosfera'. El concert del Quartet de Benito Cabrera, a les 21 h en el teatre Principal de Maó, tancarà el Sant Antoni 2018. 

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF