Publicitat
Publicitat

Tongada de pluges entre aquesta tarda i demà al matí

Els xàfecs entraran per Ponent durant la tarda, però a molts indrets de la costa hi plourà sobretot demà a primera hora. Dissabte a la nit es repetiran els ruixats al nord

El vent de garbí es deixa sentir a la costa aquest matí mentre els niguls són cada cop més abundants a l'interior, són símptomes que arriba un canvi de temps que a avui de matinada i demà dematí ja es pot començar a notar a les Illes. A partir del migdia ja farà ploure a moltes comarques de Lleida i a la vall de l'Ebre. Els ruixats avui seran especialment intensos al Pirineu Occidental, on podrien arribar a caure més de 20 l/m2 acompanyats de tempesta.

La borrasca avançarà cap a la costa, però serà sobretot de matinada quan es reactivarà i podrà fer ploure també a moltes comarques de Girona, de Barcelona i al nord de les Balears. A la majoria d'aquests sectors és molt més probable que el paraigua hi faci falta demà per sortir de casa a primera hora que no pas durant el dia d'avui. 

A mesura que avanci el divendres, els núvols i els ruixats s'aniran allunyant, però el dia es mantindrà insegur en àmbits com la Selva, Osona, el Gironès i el Maresme. Les pluges no marxaran fins a la tarda a Menorca i a Mallorca. Demà el vent de mestral i la tramuntana bufaran amb cops de més de 50 km/h al nord i a les Terres de l'Ebre, especialment al matí.

El cap de setmana començarà amb un dissabte enterbolit però en general sense pluja, només al Pirineu i al voltant dels Ports s'hi escaparan ruixats a la tarda. La nit de dissabte a diumenge els xàfecs s'estendran a les comarques de Girona i a la Catalunya Central. Diumenge serà un dia insegur i mig ennuvolat al nord, però les estones de pluja seran ben escasses.

Les temperatures faran pujades i baixades els pròxims dies, però en general l'ambient no serà especialment càlid, el jersei o la jaqueta prima faran falta a estones els pròxims dies.

A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF