Publicitat
Publicitat

Sus a la campanya "contra l'autopista" de Llucmajor a Campos

El GOB ha insistit que el projecte suposa "arrasar més de 51 hectàrees" i no té les característiques d'un desdoblament, sinó d'una autopista

El GOB ha iniciat una campanya per oposar-se a l'autopista de Llucmajor a Campos en què adverteix "dels impactes inassumibles i falta de justificació del projecte", que assegura que s'ha disfressat de desdoblament de la via entre les dues localitats quan en realitat és una autopista.

L'entitat ecologista ha assenyalat en un comunicat que la seva oposició a aquest projecte viari és la mateixa que ja va portar a terme fa quinze anys i que durà per lema "Autopista no!".

El GOB ha recordat que el projecte impulsat pel Consell de Mallorca està en fase d'exposició pública i compta amb el suport de l'Ajuntament de Campos.

Segons l'organització, l'impacte mediambiental del projecte és "crític" i afecta molt negativament en el patrimoni paisatgístic, natural i etnològic del sòl rústic entre Camps i Llucmajor.

El GOB ha insistit que el projecte suposa "arrasar més de 51 hectàrees" i té trams en què preveu amplades des de 50 a 80, 100 i 350 metres. Diuen, a més, que implicarà l'expropiació de 209 finques, amb l'enderrocament de 18 edificacions, de les quals dues són primer habitatge dels seus propietaris.

"Les característiques del projecte corresponen a una autopista i no un desdoblament", segons el GOB, tant en relació a consum de territori com a tipologia de la via, amb l'única excepció de la limitació de la velocitat a 100 km/hora i la distància entre carrils.

Segons l'organització, es veuran afectats diferents elements catalogats com barraques de roter, basses i avencs, així com terres de cultiu, petites pinedes i zones de muntanya. S'extrauran 177.000 metres cúbics de terra i es desfiguraran altres zones per la gran necessitat d'àrids que requerirà l'obra.

El GOB considera que l'impacte d'aquesta actuació és inassumible i les mesures correctores i preventives proposades per evitar o reduir afeccions no són eficaces.

El GOB ha recordat que la construcció d'una autopista a Campos va generar un important rebuig social fa 15 anys i va aconseguir aturar el projecte el 1999, amb prop de 25.000 al·legacions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF