Publicitat
Publicitat

Enbreu

S'inicien avui les obres del centre comercial de les Fontanelles

Els promotors afirmen que es crearà una zona verda amb una superfície total de 216.000 m², set vegades superior al parc de les Estacions

La darrera zona humida

Les polèmiques obres per construir el centre comercial de les Fontanelles, la darrera zona humida que es conserva a la badia de Palma, comencen avui, segons va anunciar ahir l'empresa promotora d'aquest projecte, una vegada "complertes i previstes totes les condicions necessàries per a la protecció ambiental d'aquest espai" . El projecte generarà, segons els seus responsables, una inversió superior als 225 milions d'euros. Els promotors afirmen, per tal de respondre a les crítiques de l'impacte ambiental de la construcció, que es crearà una zona verda amb una superfície total de 216.000 m², set vegades superior al parc de les Estacions. Igualment, "s'ha previst la conservació, millora i ampliació de la zona humida (antigues salines abandonades), regenerant les condicions de l'ecosistema propi dels espais salins i revertint el procés de degradació que fins ara ha experimentat la vegetació d'aquesta zona", van afirmar ahir els promotors, encapçalats per Guillem Alomar.

La mort d'un tresor natural

El GOB ha insistit en nombroses ocasions que la construcció d'aquest centre comercial que avui comença condemna a mort un tresor natural. La zona humida de les Fontanelles, segons els ecologistes, "ha estat desprotegida com a domini públic maritimoterrestre pel nou Pla Hidrològic del conseller Gabriel Company". Segons el GOB, Company ha defensat els promotors en comptes del medi ambient.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF