MEDI AMBIENT

Savines autòctones reforestaran la zona cremada aquest estiu a l'Espalmador

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha anunciat que les tasques s'iniciaran una vegada finalitzi la campanya contra els incendis

La nit del dissabte 13 d'agost una bengala va originar un incendi a l'illot de l'Espalmador, a Formentera, que va consumir prop d'una hectàrea de savinar. Aquest dijous el conseller de Medi Ambient del Govern, Vicenç Vidal, ha anunciat el  Pla preliminar de reforestació de l'illot, el qual s'iniciarà una vegada finalitzi la campanya contra els incendis amb savines autòctones de Formentera.

Vidal s'ha desplaçat fins a la pitiüsa menor per presentar el pla al president del Consell de Formentera, Jaume FerrerEls treballs estan programats en quatre fases i seran duits a terme pels agents de l' Ibanat de Formentera, que rebran reforços d'Eivissa.

En primer lloc, l'Executiu balear preveu delimitar la zona per seguretat per després esbrossar i triturar tot el material orgànic calcinat, que es distribuirà per la zona per fer una capa per evitar l'erosió i mantenir la humitat.En una tercera fase es realitzarà la reforestació amb llavors de savines autòctones del lloc. Segons ha explicat Vidal, el Centre Forestal de les Illes Balears inclou "tot un seguit de llavors de cada illa i de cada espècie".

Finalment, la quarta fase es refereix a la conscienciació. El conseller ha apuntat que en el 80% dels casos darrere d'un incendi hi ha " la mà humana, una negligència".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF