Santa Eulària augmenta el seu pressupost en 1,1 milions d’euros per a l’any 2018

El consistori eivissenc tindrà l’any 2018 38,7 milions d’euros, encara que esperen poder sumar un superàvit de 10 milions del pressupost d’enguany

Santa Eulària disposarà l’any 2018 de 38.735.000 euros. És la xifra que ha presentat avui el regidor de Pressupostos, Juan Pedro Marí, acompanyat pel batle, Vicent Marí. Es tracta d’una quantitat lleugerament superior als 37.623.000 euros de què disposà l’Ajuntament l’any passat, una quantitat que s’ha executat “gairebé tota”, encara que “s’ha de treballar més per aconseguir executar el 100%”, com ha reconegut el titular d’Hisenda.

A més a més, a aquest pressupost es podrien sumar 10 milions d’euros de superàvit. Enguany els ha tingut de l’exercici 2016 i l’any vinent el batle espera poder tenir “una xifra similar” després de tancar els comptes d’enguany. La xifra es repetirà, segons les previsions del Consistori, malgrat la manca d’ingressos, sobretot amb els impostos indirectes, “els que ingressam per permisos d’obra”, ha explicat el regidor d’Hisenda. L’alcalde ha explicat que aquest decreixement és degut en primer lloc “al fet que els hotels ja han realitzat les obres importants” i també a la moratòria del Consell d’Eivissa que “ja no dona llicències d’obra en sòl rústic”.

“La llei de pressupostos ens permet destinar el superàvit a amortitzar deute o a inversions financerament sostenibles”, ha argumentat Marí, qui ha dit que en el seu cas l’any passat van apostar per aquesta segona opció i “enguany, si podem, farem el mateix”. El motiu és que, segons ha explicat el titular d’Hisenda, els préstecs que té l’Ajuntament “són subvencionats i amb un tipus d’interès molt baix, que gairebé no assoleix el 0,5%”.

Pel que fa al capítol d’inversions, per a l’any 2018 hi ha pressupostades inversions per valor de 6,66 milions d’euros. Les més importants són la de l’ampliació del Col·legi de Sant Carles, la del Centre Juvenil Can Sènia, la dels vestidors del camp de futbol de Santa Gertrudis i la de la remodelació de la carretera del Canar. Tots són projectes plurianuals que es pagaran fins al 2020 i que, encara que per a l’any vinent representaran una despesa de 2,55 milions d’euros, d’aquí a tres anys hauran suposat la inversió de 8,6 milions d’euros.

Des de l’Ajuntament també han volgut destacar que per a l’any que ve les partides d’Atenció Social i Foment de l’Ocupació passaran de suposar 2,10 milions a 2,5, una evolució que representa quasi un 18% d’increment. “Aquestes activitats són fonamentals per a nosaltres perquè impliquen ser més solidaris i donar més oportunitats a la gent”, ha assenyalat Marí, qui ha recordat que el Consistori, a més de les activitats que desenvolupen els Serveis Socials municipals, també té una Escola de Formació, el Club de Feina i el Servei d’Atenció a l’Habitatge.

 

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF