Publicitat
Publicitat

ESCÀNDOL A L’ESGLÉSIA

Salinas: “Darder ha dit moltes coses, però cal oferir-ne proves”

El bisbe respon a l’acusació que l’Església coneixia la denúncia d’abusos

El bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, va sortir al pas ahir de les afirmacions del canonge de la Seu, Joan Darder, segons el qual l’Església coneixia les acusacions d’abusos sexuals contra el capellà de Sant Sebastià Alfredo Miralles. “Ha dit moltes coses”, va assenyalar Salinas referint-se a Darder, “però el problema no sempre és dir, és oferir-ne proves, oferir-ne documents, fer-les coses com toca”. En el seu moment, el Bisbat ja va afirmar que “no s’ha tapat res” ni havien arribat al Tribunal Eclesiàstic “indicis de cap delicte que es pugui investigar”.

Darder es va endur ahir un nou revés, perquè el bisbe va donar a entendre que si, tal com afirma, va fer saber la queixa al vicari general de l’anterior bisbe, Jesús Murgui, no tenia prou fonament. Amb tot, Salinas, que just responia les preguntes dels periodistes, no va voler donar-ne més detalls i va insistir que tot “s’està investigant”.

Darder ja s’ha declarat sovint molest perquè des del Bisbat se l’ha criticat de la mateixa manera a ell i a Miralles per la topada que varen tenir el 20 de març a Palma, que va arribar a les mans i, més tard, als tribunals. I ahir Salinas ho va tornar a fer, reiterant que la conducta de tots dos “no va ser exemplar” i que varen tenir “un mal moment”. Va subratllar que l’Església ho investiga. A banda de les indagacions, el xoc entre els religiosos acabarà als jutjats de Palma el 16 de setembre a les 10.15, en un judici de faltes.

L’escàndol va saltar a la llum per l’enfrontament dels clergues el 20 de març a les Avingudes de Palma. La topada enmig del carrer va fer que Darder denunciàs Miralles per agressió. Miralles va reconèixer després que no s’havia pogut contenir en trobar-se el canonge, a qui hauria empès, perquè l’acusa d’instigar un feligrés perquè el denunciàs a ell i un altre company per presumptes abusos sexuals a un menor d’edat. Darder, per la seva banda, va dir que feia dos anys i mig que coneixia l’escàndol i que l’havia comunicat a la jerarquia eclesiàstica.