MEDI AMBIENT

S'Algar, una platja verge convertida en pàrquing de cotxes

La plataforma Salvem Portocolom demana el tancament del camí als vehicles

Més de 100 cotxes aparcats damunt la platja de s'Algar de Portocolom es comptaren aquest diumenge 31 de juliol. La plataforma Salvem Portocolom denuncia la situació de descuit que pateix la zona del port coneguda per la platja verge, classificada com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).

"S'Algar, una ANEI molt poc protegida! Avui hi hem comptat 103 cotxes!", manifestava diumenge la plataforma a través de les xarxes socials. Sembla que les pedres que es col·locaren per restringir l'ocupació dels vehicles no han bastat

"Demanam el tancament del camí de s'Algar! No podem malmenar el nostre patrimoni natural d'aquesta manera amb més de 100 cotxes aparcats en aquesta àrea protegida", reclamava aquest dimecres Salvem Portocolom al Facebook.

"Tancament ara mateix" és el que defensen amb fermesa per les xarxes. Durant el mes de juliol, la plataforma ciutadana ha duit a terme diferents converses a la fresca entorn d'assumptes que creuen d'interès per al municipi i la seva problemàtica mediambiental. En les xerrades, han tractat els diferents models de carril bici, tenint en compte que l'Ajuntament de Felanitx ha suspès de moment el projecte que havia dissenyat per a Portocolom a causa de la mala rebuda que tingué entre diversos col·lectius. Així mateix, s'hi ha parlat de la gentrificació, el procés de transformació física, econòmica, social i cultural dels barris que provoca la substitució d'habitants locals per altres de major poder adquisitiu. 

D'altra banda, Salvem Portocolom ha volgut unir forces amb diferents plataformes de vorera de mar de Mallorca: de Sóller, Alcúdia i el Molinar. La plataforma organitzà una taula rodona amb Sóller on ets? i  El Molinar Port Petit, conduïda per la portaveu del GOB, Margalida Ramis. La trobada serví per posar en comú dificultats d'indrets costaners. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF