Rècord d'afiliats a la Seguretat Social en un mes de novembre a Balears

El Govern considera que les darreres dades de l'atur constaten la consolidació de la temporada turística a Balears

El Govern ha fet aquest dilluns una lectura positiva de les dades de l'atur del mes de novembre i ha destacat, sobretot, la confirmació de l'allargament de la temporada turística, que es constata en un màxim històric d'afiliats en un mes de novembre, inclòs el sector de l'hostaleria. Fins i tot, el fet que Balears hagi liderat el creixement de l'atur en l'àmbit estatal es considera positiu en el sentit que, històricament, aquest increment sobtat dels aturats es produïa els mesos de setembre o octubre.

Amb tot, es destaca que la xifra d'afiliats és un 4,93% superior a la que es registrà el novembre del 2016. Així, segons ha destacat el conseller de Treball, Iago Negueruela, s'ha superat per primera vegada la xifra de 400.000 afiliats en un mes de novembre. “Els treballadors estan més mesos en actiu i això és positiu perquè cotitzen més i, per tant, els permetrà rebre millors prestacions”, ha assenyalat.

Pel que fa a la qualitat, Negueruela ha destacat que pràcticament la totalitat dels nous contractes són a temps complet. Amb tot, ha admès que la temporalitat encara és “massa elevada”. Sí ha destacat, en canvi, que l'ocupació indefinida ha crescut un 5,7% el darrer any. Dos de cada tres nous llocs de feina, ha remarcat, han estat indefinits. Tot i això, ha admès que la contractació indefinida, que representa un 14,9% del total, encara té un percentatge massa baix, malgrat que a la vegada es troba cinc punts per sobre de la mitjana estatal (9,4%).

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF