Ramón Socías, primera víctima política del 26-J

L'exdelegat del Govern a les Illes fa una passa enrere i no repetirà com a cap de llista del PSIB al Congrés

Un històric del PSIB penja les botes. Ramón Socías ha anunciat públicament l'adéu a la primera línia de la política. Els mals resultats obtinguts en les darreres eleccions generals, el convenciment que és el moment de donar el relleu a una generació més jove i circumstàncies personals i familiars l'han empès a fer una passa enrere i a no repetir, per tant, com a  candidat a les eleccions generals del 26 de juny. "Sóc un dinosaure i no vull acabar en un parc temàtic", ha explicat l'exdelegat del Govern a les Illes.

Socías ha reconegut que un dels motius principals de la renúncia han estat els mals resultats que va obtenir el PSIB en els comicis de desembre. El PSIB va perdre dos escons i, fins i tot, l'hegemonia de l'esquerra davant Podem. "Se't passa l'arròs i el que demanen els ciutadans és una altra manera de fer política", ha argumentat. "El meu pèl no em permet fer-me coetes", ha afegit, irònic, respecte de l'auge de la formació liderada per Pablo Iglesias.

La secretària d'organització del PSIB, Bel Oliver, ha confirmat que el candidat al Senat, Antoni Manchado, recentment imputat en el cas Multimèdia, tampoc no repetirà. Oliver ha afegit que no es plategen convocar primàries per elegir els nous candidats i tampoc no ha volgut donar cap pista sobre les possibilitats que manegen. "Tenim moltes persones que poden ser candidates", s'ha limitat a contestar.

Oliver ha agraït la feina feta a Socías i l'ha instat a no abandonar del tot la política. "Necessitam aquests dinosaures, si és que ho son", ha dit. Socías li ha respost que "penjo les botes, però ara puc estar a la grada o a la banqueta animant". Una jornada plena de metàfores i emocions a la seu del PSIB.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF