Publicitat
Publicitat

"Que no tens una feina per a la meva dona?"

Matas negocià el sou que cobraria la seva esposa

"Que no tens una feina per a la meva dona?", demanà Jaume Matas a l'empresari hoteler Miquel Ramis. L'expresident sol·licità aquest favor a l'empresari perquè "se sentia en deute" amb la seva esposa, Maite Areal, perquè li havia reclamat que deixàs anar dos clients que havia captat (en una altra feina per la qual cobrà més de 30.000 euros sense aconseguir aportar cap client) per entendre que podien tenir en un futur relació amb l'administració.

Les condicions del contracte les tractà Matas amb Miquel Ramis. Segons Matas, l'empresari li demanà què cobrava la seva dona i ell li explicà que uns 2.500 euros nets al mes. Quedaren que seria un poc més (quasi 3.000), incloent-hi totes les despeses. Per això, la Fiscalia exigeix, a més d'una multa de 9.000 euros per a Matas, el comís dels 42.000 euros.

L'estada a Madrid de Matas com a ministre i de la seva dona els reportà beneficis... com a mínim socials. Les relacions fetes a Madrid eren el capital d'Areal i, segons ella, just havia de publicitar els hotels de Ramis a Madrid. Ho havia de fer "en els cercles on em movia".

I com ho feia? El fiscal Horrach insistí a Areal perquè li donàs noms de persones o entitats a les quals hagués publicitat el Valparaíso o altres hotels del grup. Indicà (igual que Matas una estona abans) que no ho volia dir perquè no els volia perjudicar. Matas afegí: "Jo demà he de continuar fent feina, menjant... vostè em vol limitar el futur".

El fiscal se'n feia creus. No entenia el problema que hi podia haver de citar persones amb les quals Areal hagués contactat. Finalment, aquesta es donà per vençuda i parlà del grup parlamentari del PP al Congrés, Eduardo Zaplana o el president de la Fundació Kovacs, per la realització d'uns congressos.

La Fiscalia exhibí dos toms de documents amb factures del Grupotel amb l'administració balear o IB3 per demostrar l'estreta vinculació empresarial. Matas i Ramis la negaren. Ramis afirmà que mai no havia demanat res a Matas i que aquests contractes no superaren els 400.000 euros en set anys, i que la seva facturació anual és de 120 milions d'euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF