Publicitat
Publicitat

Pugen, i molt, Vueling, Easy Jet i Air Europa, i baixa lleugerament Air Berlin

El nombre de destinacions també augmenta per a l’estiu d’enguany. En concret, hi haurà vols entre Palma i 160 aeroports de 28 països, amb augments del 4% en els dos principals mercats turístics per a Mallorca, Alemanya i el Regne Unit, i increments molt més significatius en el cas d’Àustria (17%), França (16%) i Suïssa (15%).

El director de Sont Sant Joan, José Antonio Álvarez, considera especialment remarcable l’augment de l’oferta respecte de l’any passat per part d’algunes companyies aèries com Vueling (22%), Easy Jet (14%), Air Europa (9,2 %) i German Wings (68 %), mentre que el principal operador dels darrers anys a l’aeroport mallorquí, Air Berlin, “té un lleuger descens” que no va poder concretar.

El de Menorca és l’únic aeroport balear que no preveu batre rècords aquest estiu, tot i que registrarà un creixement de moviments que podria situar-se entorn del 10%. Si se segmenta la demanda, creix de manera espectacular la internacional amb un 16%, mentre que la peninsular puja “només” un 5,5%.

Quant a l’aeroport d’Eivissa, que té programat un 8,4% d’operacions més que el 2013, el seu director va dir que el mercat espanyol serà el primer en importància, amb una tercera part del volum total, gràcies a un augment de l’11,4%.

Per nacionalitats, continua creixent el Regne Unit amb un 5%, i Itàlia, on Eivissa i sobretot Formentera estan molt de moda, que podria pujar fins a un 14%.

L’aeroport eivissenc preveu per a aquest estiu un total de 26 noves rutes entre destinacions estatals i internacionals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF