Publicitat
Publicitat

Personal del Consell d’Eivissa va fer hores extra per suplir les treballadores en vaga de KLE

El Consell contractarà Ferrovial, que subrogarà les vuit empleades però no pagarà les nòmines endarrerides

La vicepresidenta primera del Consell d’Eivissa, Viviana de Sans, ha reconegut que alguns treballadors de neteja del Consell han fet hores extra per tal de fer el servei que les 8 treballadores de KLE, en vaga des de fa quatre dies per no haver cobrat tres nòmines i una paga extra. Així ho ha explicat a la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en la que ha detallat que “arran de la Llei Montoro”, el Consell no va poder contractar a treballadors substituts d’aquells que havien causat baixa, motiu pel qual es va decidir “externalitzar una part del servei”. L’altra part però roman al catàleg de feina del Consell i són a aquests treballadors a qui se’ls va fer treballar més hores per tal de pal·liar els efectes de la vaga de les seves companyes “per cobrar exclusivament l’hospital i les zonas més sensibles”, ha explicar De Sans que ha afegit què “per molt que es facin hores extres no es cobreix ni de lluny les necessitats que deixen pendents vuit treballadores”.


De Sans també ha lamentat que la Conselleria de Treball no cités al Consell al procés de mediació. “Nosaltres no vam poder pactar serveis mínims”, ha explicat la vicepresidenta que assegura que “aquest és el motiu pel qual ens va agafar la vaga per sorpresa”. Per això el Consell està tramitant un acte de conciliació perquè hi hagi serveis mínims a l’Hospital Residència de Cas Serres.


En aquest tema, avui el Consell Executiu ha aprovat licitar el servei de neteja de Serveis Socials del Consell d’Eivissa a Ferrovial per un import de 249 mil euros pels propers 2 anys. De Sans ha assegurat que es subrogaran a les vuit treballadores de KLE, però pel que fa els salaris ha explicat que l’antiga empresa ha presentat un concurs de creditors voluntari i que ara és l’Estat qui estableix les prioritats per pagar.”Primer deutes amb l’administració general de l’Estat i en segon terme els deutes amb els treballadors”, ha detallat De Sans qui assegura que espera “que això es resolgui lo abans possible”. En tot cas Ferrovial no començarà a treballar fins a la primera quinzena de juny.


El Consell diu que el xalet dels 110 llits no és turístic 


La vicepresidenta del Consell també s’ha referit a l’alberg il·legal descobert per un programa de televisió en el que hi viuen 110 persones malgrat no tenir cap llicència. De Sans ha reiterat en diverses ocasions que la màxima institució insular donarà tot el seu suport a l’Ajuntament de Sant Antoni perquè es lluiti “ amb contundència” contra aquests casos.


“És un tema del tot irregular que s’ha de combatre amb tota contundència per qui té la competència de fer inspeccions, ja siguin municipals com d’altres administracions”, ha explicat De Sans, interpretant que es tracta d'un establiment dirigit a treballadors de temporada i que, per tant, en no tenir us turístic, no és competència de la seva asminstració. Tot i això alguns experts s'han posicionat aquests dies assegurant què, per les seves condicions, podria tractar-se d'un alberg il·legal i, per tant, quedaria regulat per la Llei de Turisme balear de 2012.


Finalment De Sans ha explicat que a la casa “hi ha indicis de que podrien estar coexistint vàries irregularitats que afecten a moltes adminstracions”, sense concretar si alguns estarien relacionats amb competències del Consell. La vicepresidenta ha explicat que Sant Antoni “vol tenir la iniciativa amb tot el que es faci a aquest cas”, i espera que es coordinin amb Delegació del Govern.