MOBILITAT

La targeta ciutadana arriba a 41 municipis

Cort ha signat un conveni amb els consistoris d'Alaró, Ariany, Lloret i Santanyí per millorar les condicions de transport públic a les Illes. 14 ajuntaments encara no ho han fet

L'augment de la  tarifa per viatjar de l'aeroport a Palma en transport públic ha fet reaccionar els ciutadans de la resta de municipis. El cost del viatge -cinc euros per trajecte- es redueix a un euro per a tothom que disposi de la targeta ciutadana. Aquest benefici, que gestiona l'Ajuntament de Palma, ara arribarà a quatre municipis més: Alaró, Ariany, Lloret i Santanyí.

El batle de Palma, José Hila, ha signat aquest dilluns matí un conveni amb aquests consistoris perquè els seus ciutadans puguin tenir els mateixos avantatges que els de Ciutat a l'hora d'utilitzar el transport públic. La diferència de preu entre la tarifa base i la tarifa per residents l'assumiran els mateixos consistoris. Santanyí, que ja tenia un conveni amb Cort, destinarà 11.000 euros per fer-ho possible. En aquest sentit, Alaró (4.000 euros), Ariany (2.000 euros) i Lloret (1.000 euros) també invertiran per promoure el transport públic.

En total ja són 41 municipis els que tenen conveni amb l'Ajuntament de Palma. Això implica unes 400.000 persones, una xifra similar a la dels ciutadans de la capital. José Hila ha explicat que el seu consistori està adoptant una actitud dialogant amb la resta de localitats i que se'ls està oferint la possibilitat de signar aquests convenis. Aquesta col·laboració va més enllà de Mallorca i és possible a la resta d'illes.

La batlessa d'Alaró, Aina Munar, ha celebrat aquest acord. "És una demanda que tenim de fa anys", ha especificat. "Molta gent es desplaça cap a Ciutat per fer gestions, ja sigui al metge o al polígon", ha posat d'exemple Munar. El president de l' EMT, Joan Ferrer, ha destacat que ja " només queden 14 municipis" amb els quals s'ha de signar un conveni i ha remarcat la importància de continuar avançant amb la unificació funcional i tarifària. De fet, aquest conveni no només afectarà els busos de l'EMT, sinó que també arribarà a Bicipalma.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF