Publicitat
Publicitat

Ara Mateix

Palma, la segona ciutat més embossada de trànsit de l'Estat

Només la supera Barcelona, segons l'estudi que ha presentat la companyia TomTom, el Traffic Index

Barcelona ha tornat a ser el 2015 la ciutat més congestionada de trànsit i amb pitjor hora punta d'Espanya, segons l'estudi anual que elabora la companyia TomTom, el Traffic Index, que col·loca Palma en segona posició.

En el seu informe anual que recull les ciutats amb més embós de trànsit del món, la classificació a l'estat espanyol l'encapçala Barcelona (amb un índex de congestió del trànsit d'un 28%), seguida de Palma (27%), Las Palmas de Gran Canària (25%) i Gijón i Sevilla (23% cadascuna).

Les dades històriques de TomTom reflecteixen que la congestió del trànsit a Espanya ha descendit un 13% des de 2008. A Madrid, no s'havia tornat a registrar un nivell tan alt de congestió de la circulació rodada des de 2009 (22%).

Això s'explica perquè "aquestes xifres poden estar influenciades per la conjuntura econòmica. Mentre que en la darrera dècada hem estat sofrint a Europa i a Espanya, concretament, una crisi econòmica, sembla que des del darrer any es nota lleugerament la recuperació, i això també es reflecteix en més vehicles a les nostres carreteres", assenyala el director general de TomTom a Espanya, Ángel Sevillano, en un comunicat difós aquest dimarts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF