El Pacte no tem l'estocada del Constitucional

Els 'toros a la balear' seran aprovats, amb tota probabilitat, dia 24 de juliol

Els partits que promouen la proposició de llei que regula els 'toros a la balear' es resignen que la norma, que es preveu aprovar en un ple extraordinari dia 24 de juliol, acabi passant pel tamís del Tribunal Constitucional. “El problema és que ells ho plantegen com un tema de cultura i nosaltres, com un de protecció als animals. Així, evidentment, és impossible que ens entenguem”, ha assenyalat, a l' ARA Balears, la diputada de MÉS per Mallorca Margalida Capellà.

L'ecosobiranista ha llevat ferro a l'advertiment que ha arribat des de Madrid sobre la “inconstitucionalitat” de bona part de la proposició de llei. “De totes les lleis en les quals he participat, crec que només la de fosses no va rebre cap advertiment”, ha subratllat.

Capellà admet “sorpresa” per alguns dels arguments del Ministeri. “S'aferren a la definició del diccionari per justificar que l'espectacle ha d'incloure la mort del bou”, ha destacat. Amb tot, no descarta introduir alguna modificació a la proposició a partir de les advertències. “Si s'ha d'ajustar alguna cosa, ho farem. Altres vegades s'ha fet”, ha dit.

En cap cas, però, no es plantegen retirar la llei tal com ha reclamat, aquest mateix dimecres, el PP, una vegada s'ha ampliat el termini d'esmenes fins dia 30 de juny. De fet, els partits impulsors ja han decidit introduir-hi qualque esmena tècnica que millori el text presentat el passat dia 11 de maig. Una, ha pogut avançar, prohibirà la presència de tots els animals als circs, i no només els salvatges com es preveia fins ara.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF