Armengol cancel·la l'agenda institucional per a assistir al comitè federal extraordinari del PSOE

La presidenta ha finalitzat, aquest dimecres, una estada de tres dies a Brussel·les

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, viatjarà, aquest dijous, a Madrid, per participar en el comitè federal extraordinari convocat, aquest mateix capvespre, arran de la dimissió de 17 membres de l'executiva. Armengol, qui ha tornat avui mateix de Brussel·les, on ha participat en una trobada del Comitè de les Regions, ha cancel·lat l'agenda institucional prevista per a aquest dijous.

Armengol tenia previst assistir a la presentació del programa de Formació Dual per a Sectors Estratègics amb el conseller de Treball,Comerç i Indústria, Iago Negueruela. Posteriorment, tenia concertada una audiència, al Consolat de Mar, amb una comitiva d' Exceltur encapçalada pel president, José M. González Álvarez. Finalment, la trobada es produirà a la seu de la conselleria de Turisme on el vicepresident, Biel Barceló, actuarà com a amfitrió.

El PSIB, fidel a Sánchez enmig de la tempesta

"Mantenim la posició que hem mantingut fins ara. Donam suport a Pedro Sánchez". D'aquesta manera, el portaveu del PSIB, Francesc Miralles, ha reafirmat el suport al secretari general del PSOE.

La federació balear no comparteix la clara maniobra per enderrocar Sánchez. "Fou elegit per la militància i entenem que el partit, més que mai, ha d'escoltar-la", ha dit Miralles, qui, tot i així, ha celebrat que la passa feta pel sector crític del partit acabarà desencadenant un congrés federal, objectiu inicial de Sánchez quan va convocar primàries. "Al final s'aconseguirà que la decisió quedi a mans de la militància i no a mans de les 17 persones que acaben de dimitir", ha dit.

Miralles ha lamentat que el partit s'hagi vist immers " en una situació que no ens agrada" i ha mantingut que "socialista significa treballar per als treballadors i els drets dels col·lectius més vulnerables". "En cap cas", ha afegit, "socialista vol dir donar un suport a un govern del PP que aniria en la línia d'atacar aquests drets socials". Finalment, ha conclòs, la decisió de "donar suport a unes polítiques o a unes altres no es pot decidir en un despatx".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF