Armengol defensa a Brusel·les que no es penalitzi les comunitats autonòmes pel dèficit de l'Estat

La presidenta illenca ha participat a la cimera sobre el futur dels fons de cohesió europeus, que s'ha celebrat a la seu del Comitè de les Regions a la capital belga

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha apostat per reforçar el paper de les regions en el marc de la Unió Europea en la seva intervenció a la cimera sobre els fons de cohesió que s'ha celebrat aquest dimecres a la seu del Comitè de les Regions, a Brussel·les.

Així, mentre a la seu del PSOE a Madrid 17 barons s'alçaven contra Pedro Sánchez, Armengol ha destacat que no es poden considerar els fons de cohesió com una arma de càstig amb vista als incompliments financers de l'Estat. La presidenta ha expressat la necessitat de "mantenir les inversions" davant la possibilitat que se suspenguin els fons estructurals i d'inversions europeus per a Espanya, a causa de l'incompliment del dèficit per part de l'Estat.

Armengol ha justificat la seva posició recordant els beneficis que han deixat al territori els fons estructurals europeus. "Han contribuït de manera decisiva a la modernització de l'economia i a la generació de riquesa a les Balears i a tot l'Estat", ha assenyalat. "Per primera vegada, el nombre de comunitats autònomes enquadrades en el grup de regions més desenvolupades supera les que es troben en transició i a les menys desenvolupades", ha afegit.

La responsable de l'Executiu balear també ha aprofitat l'encontre per reunir-se amb el president de la Conferència de les Assembles Europees Regionals Legislatives (CALRE). Armengol li ha entregat una declaració en defensa del manteniment dels fons en nom de totes les comunitats espanyoles.

D'altra banda, la presidenta també ha aprofitat la visita a la capital belga per participar en un esdeveniment d'alt nivell sobre turisme al Parlament Europeu, en el qual ha pogut intercanviar impressions amb la comissària de Turisme de la Unió Europea, Elzbieta Bienkowska.


 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF