Balears 30/08/2013

PSIB i MÉS acusen Educació d'abusar i amenaçar els docents

El PSIB també anuncià que presentarà mocions a tots els ajuntaments mostrant el seu suport i la seva solidaritat a la comunitat educativa

Q.t.
2 min

Palma.Les dues forces de l'oposició, PSIB i MÉS, criticaren ahir les "accions abusives" de la Conselleria d'Educació i l'ús de "la por i l'amenaça" contra el professorat arran de la decisió d'impedir que els tres directors d'institut de Maó expedientats puguin fer classes a l'inici del proper curs.

Els socialistes consideren que la Conselleria "abusa del seu poder" i critiquen la seva "intimidatòria i injusta" manera d'actuar cap a uns professionals que sempre han complit amb la seva obligació. La diputada Cristina Rita anuncià que denunciarà la situació en la reunió de la Diputació Permanent del Parlament que es farà dimarts per tractar aquesta qüestió. En aquest encontre, es demanarà un ple extraordinari perquè el Parlament reclami al Govern que retiri els expedients als directors.

El PSIB també anuncià que presentarà mocions a tots els ajuntaments mostrant el seu suport i la seva solidaritat a la comunitat educativa "que ha expressat el seu rebuig envers el decret de Tractament Integrat de Llengües del Govern".

La coalició MÉS, per part seva, denuncià la intenció de la consellera Joana Maria Camps de "posar al límit" la comunitat educativa amb la decisió d'impedir que els tres directors expedientats puguin fer classe. I l'acusà de fer-ho "emprant la tàctica de la por i l'amenaça, impròpies d'un govern democràtic". La formació advertí el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, que, a més del dret a la vaga i a l'educació, hi ha el de la llibertat d'expressió, "pels quals ha castigat els tres directors de Maó". El diputat Nel Martí considerà "vergonyós" que el partit "que acaba de ser condemnat per finançament il·legal en el cas Scala", el partit "dels sobres i els comptes B", el partit "en què els joves saluden amb el braç aixecat a l'estil nazi", "s'atreveix a utilitzar la por, la persecució, el xantatge i el càstig per un presumpte (encara no s'han pronunciat respecte dels recursos) incompliment d'unes intruccions, que no de la llei".

stats