El PP demana que es retirin les subvencions a l'OCB per haver premiat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Exigeix al Govern, l'Ajuntament i el Consell de Mallorca que eliminin les ajudes públiques que rep l'entitat cada any

El Partit Popular ha vist una nova oportunitat per demanar la retirada de les subvencions públiques a l'Obra Cultural Balear (OCB). En aquesta ocasió, el partit de dretes ha criticat que l'OCB hagués decidit premiar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els líders d'ANC i Òmnium, que actualment es troben en presó preventiva, per haver promogut una mobilització pacífica.

La portaveu del grup parlamentari, Marga Prohens, ha criticat la decisió de l'entitat de concedir el guardó Gabriel Alomar dels Premis 31 de desembre als 'Jordis'. És "un insult a la majoria" dels ciutadans de les Illes, que no comparteixen les tesis independentistes de l'ANC i d'Òmnium, ha assegurat, segons que recull EFE.

Ha subratllat que enguany l'OCB havia rebut ajudes per valor de 60.000 euros i ha demanat al Govern, l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca que es retirassin. A més, reclama a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que digui si està d'acord a premiar dos presumptes delinqüents, acusats greument de sedició, confrontació i amenaces a la convivència de tots els ciutadans".

Segons Prohens, "no té res a veure" amb el foment de la cultura i la llengua pròpies de les Illes. Ha sentenciat que era una "llàstima" que una entitat com l'OCB s'hagués convertit en un "satèl·lit" de les entitats independentistes de Catalunya.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF