El PP garanteix que el descompte canari del 75% s'implantarà automàticament a Balears

El diputat del PSIB Pere Joan Pons alerta que l'esmena està "acceptada però no guanyada" per a Balears

El PP balear ha volgut matisar aquest dijous l'anunci fet dimecres per Nueva Canarias de l'acord per augmentar fins al 75% el descompte en els vols interinsulars d'aquell arxipèlag. La diputada Teresa Palmer ha assegurat que “l'acord encara no està tancat” i ha afegit que en cas que s'aprovàs com a contrapartida al suport de Nueva Canarias als Pressupostos Generals de l'Estat, la mesura s'aplicaria a Balears. “Amb la normativa actual, qualsevol mesura, qualsevol canvi en el sistema del descompte de residents que existeixi a un territori s'ha d'aplicar a l'altre”, ha subratllat.

Palmer no ha volgut valorar si l'aplicació del descompte del 75% suposaria l'enterrament definitiu de la proposta de tarifa plana que va aprovar el Parlament per unanimitat. “Armengol va apostar per la tarifa plana, no va voler el 75% de descompte. Demani a ella quin sistema prefereix”, ha afirmat. Palmer ha criticat també el fet que el PP encara estigui negociant els pressupostos amb partits com Nueva Canarias. “Nosaltres els hauríem d'estar negociant amb el PSOE perquè és un partit que se suposa que té sentit d'Estat, però no podem fer-ho, ja ho sabem tots, perquè s'ha tornat molt menys moderat, especialment des que va guanyar de nou Pedro Sánchez”, ha apuntat.

El PSIB confirma que l'esmena menciona Balears

Per part seva, el diputat socialista  Pere Joan Pons ha confirmat que l'esmena menciona Balears i que, per tant, seria d'aplicació automàtica a ambdós arxipèlags, tal com li ha confirmat, assegura, el diputat canari Pedro Quevedo.

Amb tot, ha alertat que “està acceptada però no guanyada” i ha subratllat que Nueva Canarias no està negociant una sola esmena a canvi de donar suport als pressupostos, sinó que aquesta n'és una dins d'un paquet més ampli. Per tant, qualsevol canvi en les negociacions pot afectar les Balears.

Pons no ha volgut avançar si el seu grup donarà suport a l'esmena, però ha remarcat que “el descompte del 75% i la tarifa plana són coses diferents”.

Menorca i Formentera reclamen "justícia" a Rajoy

MÉS per Menorca i Gent x Formentera han reclamat en un comunicat conjunt “un acte de justícia” al govern espanyol. En aquest sentit, ambdues formacions exigeixen que “els esforços de l'executiu de Mariano Rajoy siguin iguals a cadascun dels arxipèlags espanyols en matèria de connectivitat, tant aèria com marítima”.

El coordinador general de la formació menorquina, Nel Martí, ha reclamat, en aquest sentit, la concessió de la tarifa plana de 30 euros i “que s'apliqui també el 75% de descompte en els trajectes marítims de passatgers”.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF