Publicitat
Publicitat

El PP demana a Podem que surti del govern del Consell de Mallorca pels desacords en carreteres

La formació lila vota en contra de la licitació de l'enllaç de Lloseta, però a favor del projecte Campos-Llucmajor

El PP ha demanat aquest dimecres la sortida de Podem de l'equip de govern del Consell de Mallorca "si no estan còmodes amb els projectes de l'equip que presideix Miquel Ensenyat o hi són contraris". La formació dels cercles ha votat en la comissió informativa d'avui en contra d'iniciar la licitació per començar les obres de l'enllaç de Lloseta i l'autopista d'Inca, però ha votat a favor del mateix tràmit per al desdoblament de la carretera Campos-Llucmajor.

Davant aquesta contradicció de Podem en els projectes d'infraestructures del Consell, que s'ha anat mostrant durant els darrers mesos, el PP ha 'salvat' el PSIB i MÉS per a l'aprovació de l'enllaç: "El PP hi és quan se'l necessita a l'hora de defensar els interessos de tots els ciutadans i aquest projecte respon a l'interès general", ha afirmat el portaveu popular, Mauricio Rovira.

El projecte d'enllaç entre Lloseta i la carretera d'Inca va redactar-se, en una versió inicial, la legislatura passada i s'inclou dins del conveni de carreteres que el Consell té amb l'Estat. Des del començament d'aquest mandat, però, Podem ja va anunciar el seu rebuig cap al projecte perquè són unes obres que no troben necessàries.

Els seus socis de govern retreuen a la formació lila que s'oposin a carreteres com aquestes i que, en canvi, votin a favor del desdoblament Campos-Llucmajor, ja que és un projecte que tindrà més impacte ambiental i suposarà una major ocupació del territori (i al qual s'oposa bona part del seu partit tot i formar part dels acords de governabilitat que va signar Podem per cogovernar al Consell).

Si se segueixen els terminis establerts, és possible que les obres s'adjudiquin abans que acabi l'any i, per tant, començarien a executar-se durant el primer trimestre del 2018. Està previst que durin 18 mesos.