El PP torna a callar sobre les subvencions irregulars de la campanya de 2007

L'expresident dels populars Miquel Vidal renuncia a comparèixer al Parlament per donar-ne informació

Més silenci en el PP a l'hora de donar explicacions per les subvencions electorals rebudes de manera indeguda durant la campanya de 2007. L'expresident del partit Miquel Vidal s'ha negat a comparèixer a la Comissió d'Hisenda del Parlament per retre comptes d'aquests fets.

En el moment que el PSIB sol·licità la compareixença de Vidal, ocupava el càrrec de president al partit. Com que a dia d'avui aquesta posició l'ocupa Biel Company, Vidal ha decidit callar. "No assistiré a la compareixença atès que l'any 2007 no tenia cap responsabilitat al Partit Popular que em permetés tenir coneixement dels aspectes sobre els quals se sol·licita", ha presentat en un escrit l'expresident popular al Parlament. A més, com que ja no és president, "no en puc oferir a la Comissió cap tipus d'informació". 

Castro veu delictes en la campanya del PP de 2007Ara bé, Vidal sí que ha comparegut a la Comissió en condició de diputat del PP, fet que ha permès engegar un petit debat sobre la gestió del PP. La diputada de Podem, Laura Camargo, ha retret a Vidal la seva assistència a la "no compareixença" i ha tornat a denunciar que al PP "no volen assumir responsabilitats", i s'ha dirigit a Vidal: "Teníeu una oportunitat d'or per donar explicacions de la seva no responsabilitat el 2007".

El diputat socialista, Andreu Alcover, ha reclamat que es tornin els 153.000 euros irregulars i ha criticat que el PP demani dimissions per la crisi dels contractes de MÉS, encara per investigar, mentre que no pren responsabilitats per un fet ja jutjat. Cal recordar, també, que la Sindicatura de Comptes ja va concloure que el PP hauria de retornar aquests diners.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF