POLÍTICA

El PP assumirà les seves responsabilitats si el jutge troba il·legalitats

Ho ha dit aquest dilluns el president de la formació balear, Miquel Vidal, desprès de fer públic el pressupost d'enguany, que serà de gairebé mig milió d'euros.

El PP balear assumirà les seves responsabilitats "si les coses s'han fet malament". Ho ha dit aquest dilluns el president del PP balear, Miquel Vidal, amb referència a la investigació judicial que hi ha en marxa sobre el suposat finançament il·legal de la campanya electoral del PP al 2007.

En aquest sentit, Vidal ha volgut traslladar a la resta de partits la mateixa actitud, en especial a MÉS, a qui ha demanat que deixi treballar al jutge, " que és qui ha d'impartir justícia i ha de posar al seu lloc els polítics que han actuat de manera incorrecta", amb referència a la iniciativa parlamentària de MÉS per Menorca sobre el suposat finançament il·legal de la campanya popular al 2007, que aquest dimarts es tractarà a la Cambra legislativa balear. "Els polítics no només han de semblar honrats, sinó que també ho han de ser, però sembla que el centre d'atenció del mal és en el PP". Per aquest motiu, ha demanat que també es mirin altres formacions. 

"Si s'han fet les coses malament, s'han de pagar", ha dit després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb el comitè de direcció del PP. La trobada ha servit per aclarir, després d'anys sense fer-ho, el pressupost del qual disposarà la formació per al 2016 i que serà de gairebé mig milió d'euros, en concret 476.000 euros.

D'aquesta manera, la formació vol evitar possibles casos de finançament il·legal i mostrar davant la direcció estatal de Madrid i, de retruc, l'opinió pública, un pressupost per controlar els ingressos i despeses de la formació.

Es tracta d'una xifra inferior a la del 2015, ja que, segons ha explicat Vidal, les subvencions han caigut per la reducció del nombre de representants a les Illes després de les darreres eleccions. Aquesta quantitat procedeix de les ajudes per als 20 diputats al Parlament balear (abans 35), els 10 consellers insulars (abans 19) i els regidors, com també de les quotes dels afiliats, que tampoc no han davallat.

El pressupost s'enviarà a Madrid per la seva posterior aprovació. 

EDICIÓ PAPER 22/07/2018

Consultar aquesta edició en PDF