La senadora del PP per Menorca menysprea l'Aliança Mar Blava

Juana Francis Pons, qui va votar en contra de declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions, considera que el mèrit de l'arxivament dels projectes és del govern central

La senadora del PP per Menorca, Juana Francis Pons, ha menystingut la tasca feta per l' Aliança Mar Blava en la lluita contra les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània. En una roda de premsa de balanç de la tasca feta els darrers mesos al Senat, Pons ha destacat que "aquesta amenaça s'està acabant" gràcies a la feina feta pels tècnics del Ministeri.

"Entenc que tothom ha de justificar la seva feina, en aquest cas, les subvencions que Aliança Mar Blava rep de les administracions balears, però, sincerament, la feina que fa el Ministeri la duen a terme els tècnics perquè ho han de fer i perquè és el que diu la legislació vigent", ha rematat.

Pons va ser la portaveu del PP en el debat que va acabar tombant una moció del PSOE que instava el govern central a declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions.

Aposta per la tarifa plana 'canària'

El 2017 serà l'any de l'aprovació, o no, de la tarifa plana per als vols interinsulars, segons ha destacat. En aquest sentit, la senadora ha subratllat que prefereix la proposta que han fet les Canàries respecte d'aquesta qüestió: augmentar un 75% el descompte de resident, perquè ho considera una discriminació en positiu que afavoreix tots els menorquins. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja va anunciar, en una visita recent a Palma, que estudiarien aplicar aquest descompte a les Balears si Brussel·les posava emperons a la tarifa plana que reclama el Govern.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF