Publicitat
Publicitat

El PP i El Pi demanaran explicacions a Armengol per la reducció de servei a SFM

Podem segueix la mateixa línia de l'oposició perquè el Govern arribi a un acord amb els treballadors de SFM sense que afecti els usuaris

Tant el Partit Popular com El Pi demanaran explicacions aquest dimarts al ple del Parlament a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre la reducció d'un 31% de les freqüències del tren que va entrar en vigor divendres passat.

El Govern redueix un 31% les freqüències de tren

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, que tenia previst preguntar sobre l'"apagada informativa" imposada la setmana passada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que ha decidit canviar la pregunta davant la retallada "gravíssima" de freqüències del tren. Prohens demanarà a la presidenta si aquesta reducció de l'oferta ferroviària en dies laborables "és un bon pla de foment del transport públic".

"Si en una política està fracassant aquest Govern, és en el transport públic", ha sostingut Prohens, qui, a més del tren, ha al·ludit al conflicte amb els taxistes arran de la implantació dels autobusos de l'aeroport de Palma a zones turístiques i dels constants canvis en aquest futur servei. En el ple d'aquest dimarts el PP  defensarà una moció exigint la retirada del Pla de transports impulsat per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, que la portaveu popular ha definit com "un nyap".

Per part seva, el president d'El Pi, Jaume Font, ha demanat que la presidenta Armengol "rectifiqui" la "negligència" que ha comès amb aquesta reducció de trens i que torni a posar els horaris anteriors. Font ha lamentat en roda de premsa que el Govern utilitzi els usuaris per fer "un xantatge" als treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), amb els quals no aconsegueix resoldre el seu conflicte laboral.

"No té sentit" empitjorar un servei públic de transports que l'any passat va créixer un 17,6%, ha afirmat el diputat regionalista, qui ha subratllat la "distorsió" que la retallada de freqüències ha ocasionat a moltes persones que utilitzen el tren per arribar a la feina.  Font ha incidit que l'estancament de la negociació entre el comitè d'empresa de SFM i la Conselleria de Territori, Energia i Transports "no ha d'afectar els usuaris" i ha retret a Armengol que responsabilitzi els treballadors d'una deterioració del servei que ha decidit el Govern.

La posició de Podem "balla"

Podem, però, segueix la mateixa línia que l'oposició i lamenta que, per afrontar el conflicte amb els treballadors de SFM, el Govern hagi optat per "jugar dur utilitzant els usuaris". El diputat de la formació Alberto Jarabo, que ha apel·lat a la "flexibilitat" dels representants dels treballadors per tractar de superar el bloqueig en la negociació, ha considerat "greu" que el conflicte hagi afectat tant els viatgers.

El secretari general de Podem ha admès que, com que entén que tant els vaguistes com la Conselleria de Territori, Energia i Transports tenen part de raó, la posició del seu partit "balla".

Jarabo ha posat l'accent en què s'agilitzi la recerca d'una solució per limitar el perjudici als usuaris del tren i ha mostrat la seva disposició a contribuir a una reforma del sector públic instrumental que eviti conflictes com el de SFM.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF