Publicitat
Publicitat

PALMA ARENA

El PP de Cort també evita demanar que es denegui l’indult a Matas

L’equip de govern del PP a l’Ajuntament de Palma també evita demanar de manera explícita que el govern de l’Estat denegui l’indult a l’expresident Jaume Matas, condemnat per corrupció política. El grup popular liderat per Mateu Isern no s’ha desmarcat ni una coma d’allò que va fer el PP al Parlament fa dues setmanes davant la mateixa proposta presentada pel grup de MÉS.

“Opinam el mateix perquè som gent del mateix partit”, va dir ahir el regidor popular Sebastià Sansó en la comissió municipal i, per la seva banda, presentà una proposta alternativa en què l’Ajuntament insta el govern de l’Estat a “denegar la concessió de l’indult a totes aquelles persones que han estat condemnades en casos de corrupció”.

El PP no va acceptar que aquesta alternativa inclogués una referència explícita al cas de Jaume Matas, com reclamava l’oposició. “Només cerquen el titular, nosaltres fugim dels personalismes”, es va queixar Sansó.

El portaveu de MÉS, Antoni Verger, criticà la posició del PP de Cort perquè digué que “tenim un batle [Mateu Isern] que presumeix de tenir un tarannà diferent del del president Bauzá, però això s’ha de demostrar amb fets”.

Verger va considerar que l’alternativa dels populars només pretén “descafeïnar” la proposta i que la denegació de l’indult a Jaume Matas és una qüestió de “dignificació de la política” i que representaria expressar “la voluntat majoritària de la ciutadania”. La socialista Guadalupe Pulido va donar suport a la posició de MÉS i lamentà el “seguidisme” del PP de Cort en aquest sentit, tot i que, en altres casos, com el d’Iñaki Urdangarin, “ha fet passes endavant”.

A diferència d’allò que passà al Parlament, l’alternativa presentada pel PP s’acabarà votant en el ple, de manera que l’Ajuntament acabarà instant la denegació de tots els indults a condemnats per corrupció política i a una modificació de la Llei de l’indult, vigent des del 1870.