Publicitat
Publicitat

PROSPECCIONS AL CONGRÉS I AL SENAT

El PP torna a votar al Congrés en contra d’aturar els sondejos

La diputada del PSIB Sofia Hernanz ho qualifica “d’incomprensible”

Nova votació al Congrés sobre les prospeccions petrolíferes i nou posicionament dels diputats del Partit Popular en contra d’aturar-les. Ahir la iniciativa havia estat presentada per Esquerra Plural a la Comissió d’Agricultura, Medi Ambient i Alimentació i demanava la paralització de les activitats de prospeccions de combustibles fòssils a la Mediterrània argumentant el seu impacte ambiental i econòmic.

La proposta va ser rebutjada pels 24 vots en contra del PP i 19 a favor de la resta dels grups de la Comissió de Medi Ambient del Congrés.

La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, que va actuar de portaveu, va defensar la proposta i assegurà que hi ha un profund rebuig social, empresarial i institucional al projecte a Balears i va recordar la declaració del seu Parlament autònom, també de rebuig a les prospeccions.

En el cas dels socialistes, actuà com a portaveu la diputada eivissenca del PSOE, Sofia Hernanz, que havia demanat participar en la comissió de la qual no és membre, juntament amb els també socialistes balears Pablo Martín i Guillem García. Hernanz va demanar als populars que no impedissin amb la seva majoria a la comissió una votació contra les prospeccions, ja que seria “incomprensible”, tenint en compte el seu discurs a les Illes: “No es pot entendre que a Balears defensin una cosa i a Madrid una altra; i és aquí, a Madrid, on es decidirà si les prospeccions van endavant o no”, va afirmar.

Per part seva, la portaveu popular María Teresa de Lara va tornar a fer servir l’argument d’acusar el PSOE de fer i dir coses diferents en el poder quan són a l’oposició. Es referia als reials decrets que concedeixen els permisos d’investigació per detectar possibles combustibles fòssils a la Mediterrània, signats el 2010 pel llavors ministre socialista d’Indústria, Miguel Sebastián.

El PP va intentar modificar la proposta que es duia a votació i va afirmar que se’n demanaria la paralització “en cas de detectar potencials impactes significatius”. Esquerra Plural va dir que aquesta obvietat ja està inclosa en la llei.

La diputada Sofia Hernanz va lamentar, després de la votació del PP en contra d’aturar les prospeccions, que “desgraciadament els diputats del PP de Balears no s’han dignat ni a comparèixer en la comissió en què s’estava debatent una cosa que és fonamental per al futur de les nostres illes”.

Com cada vegada que el PP vota a Madrid no aturar les prospeccions, el diputat al Congrés Miquel Ramis va manifestar que els populars rebutgen “frontalment” els sondejos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF