Ni llei de prospeccions ni tarifa plana

La mesa del Congrés veta la proposició de llei de modificació del REB aprovada per unanimitat pel Parlament

La mesa del Congrés ha vetat, per segona vegada en una setmana, una proposició de llei aprovada per unanimitat pel Parlament. En aquesta ocasió, es tracta de la proposta de modificació del Règim Especial per a Balears ( REB), que, entre altres mesures, preveia una tarifa plana de 30 euros per als vols interinsulars.

El diputat del PSIB Pere Joan Pons va ser el primer a lamentar la notícia ahir capvespre a les xarxes socials; immediatament, se li va afegir la seva companya de bancada, l'eivissenca Sofia Hernanz.

MÉS per Menorca ha emès un comunicat aquest divendres en què lamenta que s'hagi desestimat la proposta per segona vegada. Com en el cas de la proposició de llei contra les prospeccions a la Mediterrània, la història es repeteix: la iniciativa ha estat rebutjada amb els vots de PP i Ciutadans i ve fonamentada per un informe emès pel govern de Mariano Rajoy.

Els menorquinistes afirmen que se senten “decebuts amb el tracte que disposa l’actual executiu espanyol envers les necessitats de les Illes”. La formació ha anunciat que no signarà cap altra proposta ni acord a les Illes Balears amb PP i C’s amb temes fonamentals que s’hagin de tramitar a Madrid, ja que “aquestes formacions el que fan és trair els interessos de les Illes, que aquí defensen i a les Corts espanyoles rebutgen”.

Amb tot, la formació ha assenyalat que no es rendirà i cercarà altres vies perquè la tarifa màxima universal. En aquest sentit, han assenyalat que cercaran a través de Compromís i ERC (i potser altres formacions) que la proposta de REB pugui ser debatuda al Congrés dels Diputats.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF