Negueruela celebra les dades de l'atur, però afirma que "els contractes temporals han de desaparèixer"

Els sindicats denuncien que la precarietat continua essent una realitat a les Balears

"Els contractes temporals han de desaparèixer de les Illes i s'han de pagar salaris dignes". El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha celebrat aquest dijous les dades de l'atur del mes d'abril, que indiquen una consolidació de l'allargament de la temporada i reflecteixen l'augment de l'afiliació produït durant la Setmana Santa, però també ha recordat que s'ha de fer una "aposta de qualitat" per "traslladar la riquesa al benestar de la ciutadania i millorar la demanda i el consum intern".

El director general d'Economia i Ocupació, Llorenç Pou, ha explicat que amb aquestes dades les Balears "acumulen ja 30 mesos consecutius de creació d'ocupació per sobre del 4% interanual", cosa que deixa les Illes "davant un escenari de major rendibilitat econòmica i amb unes dades de creació d'ocupació (5,5%) que dobleguen la mitjana nacional (3,77%)".

Per part seva, els sindicats adverteixen que les xifres d'afiliació amaguen encara una greu precarietat. Des de CCOO denuncien, per exemple, que la contractació temporal ha crescut un 25%, fet que implica "salaris molt baixos, càrregues de feina cada vegada majors i hores extra il·legals".

Per a UGT és imprescindible exigir el compliment de convenis com a eina contra l'explotació laboral. També han demanat que aquesta "temporada rècord" no sigui "a costa d'un altre rècord de precarietat laboral" i que es faci una aposta per la contractació de fixos discontinus".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF