Música romàntica coetània d'Antoni M. Alcover per encetar la Setmana dedicada a la seva figura

Fins dia 2 se succeeixen conferències, rondalles, presentacions de llibres i ofrenes florals

Ja ha començat la Setmana dedicada a mossèn Alcover, que commemora el 156è aniversari del naixement d’aquest il·lustre manacorí. La regidora de Cultura, Antònia Llodrà, i la directora de la Instiutció Pública Antoni M. Alcover, Bàrbara Sagrera, varen ser les encarregades d’obrir la Setmana dedicada a la figura d’Antoni M. Alcover, que ofereix actes per a totes les edats “que permeten donar a conèixer noves facetes de l’obra d’un dels nostres genis més universals i que contribueixen a la grandesa cultural del nostre municipi”, va manifestar la regidora.

"Aquesta setmana inclou i canalitza propostes i iniciatives de col·lectius diversos, la qual cosa permet que la ciutadania s’hi pugui sentir més implicada i pugui manifestar de quina manera entén l’alcoverisme", destacà la directora de la Institució, Bàrbara Sagrera. La directora, en aquest sentit, va "agrair la participació del l’Associació d’Amics de la Institució". L’acte inaugural continuà amb el concert del pianista Joan Círia i el tenor Antoni Lliteres. “Es tracta de situar-nos, a través de la música, en el marc del romanticisme, el moviment artístic que va arrelar a Mallorca i en el qual Antoni Maria Alcover també va situar la seva producció”, va afegir Sagrera com a presentació del concert Lied Mallorquí.

La Setmana Alcover inclou la XIV Marató de Rondalles, que durarà més de 17 hores

Els actes de la Setmana Alcover continuen dimarts dia 30 a les 20 h, a la Institució Alcover, amb la presentació del llibre 'Cinc Rondalles Mallorquines', en versió català-castellà. Dimecres dia 31 de gener l’anterior responsable de la Institució, Maria Magdalena Gelabert, pronunciarà la conferència 'Les dones de les rondalles mallorquines d’Antoni M. Alcover.' L’endemà, dijous dia 1, començarà la XIV Marató de rondalles amb l’assistència dels escolars de Manacor. L’horabaixa de dijous, a més, l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover oferirà un taller de cançons de pagès. I divendres, dia 2 de febrer, l’estima dels manacorins i manacorines vers la figura de mossèn Alcover sortirà al carrer amb l’ofrena floral a l’obelisc situat al passeig de na Camel·la. I durant tot divendres la XIV marató de rondalles omplirà de fantasia i il·lusió la sala d’actes de la Institució. 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF