OBITUARI

Mor el doctor Víctor Guerrero, un dels especialistes de la UIB en Prehistòria

L'investigador havia rebut el premi Ramon Llull 2012 i havia realitzat una important tasca de difusió del patrimoni arqueològic de Balears

Tant la comunitat universitària com el Govern que presideix Francina Armengol han expressat aquest dimecres el seu dol per la mort del doctor Víctor Guerrero Ayuso, professor jubilat de l'àrea de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i una de les màximes autoritats en Prehistòria i Arqueologia de les Illes Balears. El 2012 va ser guardonat amb el premi Ramon Llull, que va rebre com a reconeixement per la seva tasca en la recerca, la difusió i la protecció del patrimoni arqueològic de la nostra terra.

Víctor Guerrero va néixer a Badajoz l’any 1948 i era llicenciat en Història i doctorat en Prehistòria i Història Antiga. Va ser professor de l’àrea de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears (UIB) des del 1992, quan va iniciar la seva tasca docent com a professor associat, fins a la seva jubilació, el 2010.

Guerrero va destacar en la investigació sobre la prehistòria de les Illes Balears i l'estudi de la navegació prehistòrica i és autor de nombroses publicacions en matèria de prehistòria.

També va liderar nombrosos projectes de recercade l'Estat i internacionals i va ser l'investigador principal del Grup de Recerca Arqueobalear de la UIB. A la vegada va dirigir nombroses excavacions arqueològiques que han ajudat a avançar substancialment en el coneixement sobre diferents aspectes de la prehistòria de les Balears, com el fenomen dolmènic, el contacte amb el món fenici i púnic o alguns aspectes de la cultura talaiòtica.

De manera paral·lela a la seva tasca d'investigador, va desenvolupar un actiu treball en la defensa i difusió del patrimoni arqueològic de les Balears. Va ser membre assessor de les comissions tècniques i ponències de Patrimoni del Consell de Menorca i va participar activament des del seu inici en el desenvolupament del Parc Arqueològic del puig de la Morisca (Calvià).

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF