Publicitat
Publicitat

La Mesa Sectorial aprova l'oferta de 3.000 places d'oposicions docents en tres anys

CCOO demana un nou model d'accés a la funció docent en què les proves no siguin eliminatòries

La Mesa Sectorial d'educació ha aprovat aquest dimarts l'oferta de 3.000 places d'oposicions en tres anys. Ha estat amb els vots a favor de CCOO i Alternativa.

Des de CCOO es proposa que la xifra pugui ser ampliada a mesura que transcorrin els cursos. Argumenten que les Balears són una comunitat "en continu creixement" i "hi ha marge per a la seva ampliació tant en places com en anys d'oposicions".

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, explica que el que es demana és acumular la taxa de reposició dels propers anys i poder dialogar quins són els terminis.

Per CCOO, és important que les convocatòries d'oposicions dels propers tres anys permetin tenir dues oportunitats a cada cos i "ampliar així les oportunitats de tothom". El sindicat considera que no es pot deixar que es "jugui una altra vegada amb el futur dels docents entrant en la incertesa de possibles convocatòries reduïdes".

A més, s'ha insistit en la necessitat d'un nou model d'accés a la funció docent en què les proves no siguin eliminatòries. Es permetria, segons CCOO, "una valoració global de les capacitats dels aspirants i l'augment del pes de l'experiència docent en la fase de concurs".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF